ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Yeşiller Partisi Milletvekili adayından sünnete hakaret

09.01.2013
Almanya’nın Aşağı Saksonya Eyaleti’nde 20 Ocak 2012 tarihinde gerçekleştirilecek seçimlerde Yeşiller Partisi’nden aday olan Ulf Dunkel sünnet ile söylediği hakaret dolu sözleri nedeni ile Almanya’da yaşayan Müslüman ve Yahudi toplumlarının tepkisini çekti.

DW’nin haberine göre Sünnet ile ilgili bir şiir yazan Ulf Dunkel, şiirinde çocuklarını sünnet ettiren kişilere yönelik küfür ve hakaretler etti. Şiirinde yer alan bu ifadeler nedeni ile Ulf Dunkel, Facebook sayfasından yayınladığı açıklamasında sözlerinin yanlış anlaşıldığını söyledi ve özür diledi. Dunkel, şiirinde Almanya’daki Müslüman veya Yahudi toplumlarını hedef almadığını belirtti. Dunkel, şiirinde sünnet uygulamasını savunanları eleştirdiğini belirtti.

Dunkel, Aşağı Saksonya seçimlerinde milletvekili seçilse bile mazbatasını almayacak

Sünnet ile ilgili sözleri nedeni ile büyük bir tepki alan Dunkel, 20 Ocak’ta Aşağı Saksonya’da gerçekleştirilecek eyalet seçimlerinde oy pusuluları basıldığı için adaylıktan çekilemedi. Ancak Dunkel, seçimlerde milletvekili seçilse bile mazbatasını almayarak milletvekilliğinden feragat edeceğini belirtti.

Almanya Köln Eyalet Mahkemesi’nin erkek çocukların sünnet edilmesine yasaklaması üzerine Almanya’da yaşayan Yahudilerin ve Müslümanların tepkisi karşısında Federal Alman Meclisi, erkek çocukların sünnet edilmesine izin veren bir yasa tasarı hazırlamıştı. Federal Meclis’te yapılan oylamada yasa tasarısı 434 milletvekilinin “evet” oyu ile kabul edilmişti. Yasaya göre ebeveynler belli koşullar altında erkek çocuklarını sünnet ettirebilecekler.