ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Dr. Sadık Ahmet’i Saygıyla Anıyoruz

24.07.2004
Batı Trakya Türkleri’nin büyük lideri Dr. Sadık Ahmet aramızdan ayrılalı tam dokuz yıl oldu. Merhum Dr. Sadık Ahmet Batı Trakya Türk halkına hizmet etmeyi kendisine amaç edinmişti. Öncelikle Batı Trakya Türk halkına doktor olarak yıllar boyunca hizmet etti. Batı Trakya Türk azınlığının ulusal kimliği çalınmaya, hakları birbir elinden alınmaya başladığında da aktif siyaset hayatına atıldı. Artık bıçak kemiğe dayanmıştı, yapılanlara bir “dur” demek gerekiyordu. Bu yolda çok sevdiği soydaşlarıyla birlikte omuz omuza mücadele etti. Yaşanan haksızlıklara karşı hiç yılmadan karşı koydu. O’nu elim ve şüpheli bir kaza sonucu kaybettik. Ancak hala daha O’nun yerini dolduramadık.

O, Batı Trakya Türk insanın ezilişine, kimliğinin çalınmaya kalkışılmasına dur diyerek, şahlanmasını sağladı. Tam gücümüzü kaybetmeye başladığımızda, bizlere tekrar nasıl ayağa kalkacağımızı gösterdi. Soydaşlarıyla birlikte tüm zorluklara göğüs gerdi. Yıllarca çekilen zorluklar, aşağılanma, haksız mahkeme ve hapislerden sonra O da çok iyi biliyordu ki Batı Trakya Türk Azınlığı artık hiçbir zorluktan yılmayacak ve sonuna kadar var olacaktır.

O’nun bize bıraktığı miras dayanışmadır, birliktir, mücadeledir, kimliğine ve haklarına sonuna kadar sahip çıkmaktır. O’nun öncülük ettiği mücadeleyi her zaman yaşatacağız, kuşaklar boyunca O’nun adını dilden dile aktaracağız. O kalplerimizde hep yaşayacak.

Onun yerinin doldurulamayacağını biliyoruz ve O’nu kaybedişimizin dokuzuncu yılında O’nu hala özlüyoruz.