ABTTF
EL
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΑΣ Bülten İcon
Batı Trakya

Τα προβλήματα της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης θα συζητηθούν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες

28.11.2012
Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης (Ε.Ο.Τ.Δ.Θ), το Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (Κ.Ι.Ε.Φ/D.E.B) μαζί και με την οργάνωση Ανθρώπινα Δικαιώματα Χωρίς Σύνορα (HRWF/Human Rights Without Frontiers)που εδρεύει στις Βρυξέλλες και τον ευρωβουλευτή François Alfonsi, διοργανώνουν την 28 Νοεμβρίου 2012, διάσκεψη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες. Στη διάσκεψη της οποίας οικοδεσπότης θα είναι ο ευρωβουλευτής της Ομάδας Πρασίνων/Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Πρόεδρος της Intergrup Παραδοσιακών Μειονοτήτων, Εθνοτικών Ομάδων και Γλωσσών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, François Alfonsi (Γαλλία), θα συζητηθούν τα προβλήματα της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης στην Ελλάδα.

Στη διάσκεψη, η επιτροπή θα ανακοινώσει την έκθεση αποτελεσμάτων της διερευνητικής της επίσκεψης

Στην διάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες ως αποτέλεσμα της κοινής πρωτοβουλίας της Ε.Ο.Τ.Δ.Θ και του Κ.Ι.Ε.Φ, ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Τ.Δ.Θ Χαλήτ Χαμπίπογλου και ο Πρόεδρος του Κ.Ι.Ε.Φ Μουσταφά Αλή Τσαβούς, θα απευθύνουν χαιρετισμό.

Τον συντονισμό της διάσκεψης θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Ένωσης Ευρωπαϊκών Εθνοτήτων (FUEN) Hans Heinrich Hansen, ο οποίος είχε επισκεφτεί την περιοχή την 16-20 Οκτωβρίου 2012 μαζί με τον ευρωβουλευτή François Alfonsi και τον Willy Fautre από την HRWF. Ο οικοδεσπότης της διάσκεψης, François Alfonsi, θα συμμεριστεί με τους συμμετέχοντες τις παρατηρήσεις του σχετικά με την διερευνητική επίσκεψη. Με τη σειρά του και ο Διευθυντής της HRWF, Willy Fautre, θα παρουσιάσει την έκθεση συμπερασμάτων και θα συμμεριστεί τις απόψεις του σχετικά με την διερευνητική επίσκεψη.

Στη διάσκεψη, ο αρθρογράφος της εφημερίδας “Γκιουντέμ” και Πρόεδρος της Π.ΕΚ.Ε.Μ (Πολιτιστικής Εκπαιδευτικής Εταιρίας Μειονότητας της Δυτικής Θράκης) Τζεμήλ Καπζά και εν ονόματι της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης ο Σινάν Καβάς, θα παρουσιάσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μειονότητα στο πεδίο της ελευθερίας του τύπου και ίδρυσης σωματείων/συλλόγων.
ΓΚΑΛΕΡΙ