ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

„Her zaman el ele ve gönül gönüle“

05.11.2012
İngiltere Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği'nin Geleneksel Bayramlaşma yemeği Kurban Bayramının ilk günü Efes2 Restaurant'ta yapıldı.

T.C. Londra Başkonsolosu Ahmet Demirok ve T.C. Londra Büyükelçiliği çalışanlarının da hazır bulunduğu gecede Batı Trakya Türkleri'nin yoğun katılımı dikkat çekti.

Yemekte, Yunanistan'da yaşanan ekonomik kriz dolayısıyla son zamanlarda Londra'ya iş ve eğitim amaçlı gelen gençler de uzun yıllar burada yaşayan Batı Trakya'lı hemşehrileriyle tanışma fırsatı buldu.

Gecede bir konuşma yapan Dernek Başkanı Rıdvan Hacıbedel, katılımcıları selamlayarak bayramlarını kutladı ve yeni gelen arkadaşlara gerek dernek yöneticileri olarak gerekse bireysel olarak her zaman yardımcı olacaklarını ve üyelerden de bu konuda gerekli yardımı ve hassasiyeti göstermelerini rica etti.

Derneğin gerçekleştirdiği faaliyetlere de değinen Başkan Hacıbedel, bu faaliyetlerin gerçekleşmesinde için yoğun çaba sarfeden Yönetim Kurulu üyelerine ve yönetime maddi ve manevi desteğini hiçbir zaman esirgemeyen üyelere teşekkür etti. Yeni seçilen Yönetim Kurulunun güven tazelemiş ve güçlenmiş olarak çalışmalarına devam ettiğini hatılatarak “kendilerine duyulan güveni boşa çıkarmayacaklarını” belirtti.

T.C. Londra Başkonsolosu Ahmet Demirok'un da misafirlere hitaben yaptığı konuşmada Kurban Bayramını en içten dilekleriyle kutladığını belirterek, bayramların birlik ve beraberliğini pekiştiği günler olduğunu hatırlattı. Ahmet Demirok, “toplum olarak Batı Trakya Türkleri'nin bu birlik ve beraberliğe verilebilecek en güzel örneklerden biri olduğunu” ifade ederek “Batı Trakya'da görev yaptığım yıllardan beri bildiğim ve hemşerhi olarak hissettiğim Batı Trakya Türkleri kardeşlerimizin arasında bayramı kutlamaktan büyük mutluluk ve memnuniyet duyuyorum” dedi.

İngiltere Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği'nin Londra'da bulunan diğer Türk sivil toplum kuruluşları içerisindeki en aktif derneklerde biri olduğunu kaydeden Başkonsolos Ahmet Demirok, bugüne kadar gerçekleştirdiği çalışmalar dolayısıyla dernek yöneticilerini tebrik ettiğini, yeni seçilen Yönetim Kurulunun da başarılı çalışmalarını sürdüreceğine inandığını belirtti.

Konuşmaların ardından yemek yendi ve gece canlı müzik eşliğinde geç saatlere kadar devam etti.


İngiltere Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (İBTTDD)
GALERİ