ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Genç ABTTF YEN Gençlik Lideri Semineri’ne katıldı

15.10.2012
ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu: Batı Trakya Türk Azınlığı üyesi bir gencin YEN Başkanı seçilmesi büyük bir alkışı hak ediyor

Genç ABTTF, 9-14 Ekim 2012 tarihlerinde Avrupa Azınlıkları Gençliği (YEN) tarafından düzenlenen “Çeşitlilik içinde Dayanışma” temalı Gençlik Lideri Semineri’ne katıldı. YEN üyesi Pomorania isimli gençlik kuruluşunun ev sahipliğinde Polonya’nın Gdansk şehrinde düzenlenen seminere Genç ABTTF Sözcüsü ve YEN Politika Komiseri Fatma Reşit ile Genç ABTTF üyeleri Faik Sali ve Ebru Reşit katıldılar.

Kashubian Öğrenci Derneği, Pomorania Başkanı Pawel Kowalewski ve YEN Başkanı Sebastian Seehauser’in açış konuşmaları ile başlayan seminerde Gdansk Belediye Başkanı Pawel Adamowicz bir selamlama konuşması gerçekleştirdi. Dayanışma düşüncesi, sosyal katılım, sosyal değişim ve liderin rolü konularında atölye çalışmaları düzenlenen seminerde Genç ABTTF üyeleri Faik Sali ve Ebru Reşit, sosyal değişim konulu atölye çalışmasında üç gün boyunca diğer azınlık gençleri ile bilgi ve deneyimlerini paylaştılar. Genç ABTTF üyeleri ve Genç ABTTF Sözcüsü seminerin ikinci günü akşamında ise geleneksel olarak düzenlenen değişim pazarına katıldılar, burada Batı Trakya Türk Azınlığı ve Türk kültürüne özgü tatları diğer azınlık gençlerine tanıttılar.

13 Ekim Cumartesi günü ise Genç ABTTF, ev sahibi Pomorania’nın 50. kuruluş yıldönümü dolayısı ile düzenlenen geçite katıldı. Diğer azınlık gençleri ile birlikte Genç ABTTF üyeleri Gdansk Eski Sokağı’nda düzenlenen geçite Batı Trakya Türk Azınlığı’nın geleneksel kıyafetleri içerisinde katıldılar.

Genç ABTTF Sözcüsü Fatma Reşit YEN Başkanı seçildi

12 Ekim 2012 tarihinde düzenlenen YEN Üyeler Konseyi’nde YEN Başkanı Sebastian Seehauser’in YEN Başkanı görevinden çekilmesi nedeni ile seçimlere gidildi. Güney Tirol Alman Azınlığı gençlik kuruluşu Südtiroler Jugendring tarafından aday gösterilen Genç ABTTF Sözcüsü Fatma Reşit, yapılan seçimler sonucunda YEN Başkanı seçildi.

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu, “ABTTF Yönetim Kurulu olarak Genç ABTTF Sözcüsü Fatma Reşit’i YEN Başkanı olması dolayısı ile tebrik ediyoruz. Fatma Reşit’in Avrupa’nın azınlık gençlik kuruluşlarını tek bir çatı altında birleştiren YEN’e başkanlık edecek olması gurur vericidir, büyük bir tebriği hak etmektedir. Genç ABTTF Sözcüsü Fatma Reşit’e YEN Başkanlığı döneminde gerçekleştireceği çalışmalarda başarılar diliyor, Fatma Reşit’in YEN başkanlığı döneminde Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunlarının Avrupa’nın gündemine daha fazla taşınacağına inanıyoruz.” açıklamasında bulundu.
GALERİ