ABTTF
EL
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΑΣ Bülten İcon
Batı Trakya

Η Ε.Ο.Τ.Δ.Θ συνεχάρει τον Ειδικό Εκπρόσωπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Σταύρο Λαμπρινίδη, για τα νέα του καθήκοντα.

28.09.2012
Η Ε.Ο.Τ.Δ.Θ, ζήτησε από τον Σταύρο Λαμπρινίδη να ασχοληθεί και με τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης (Ε.Ο.Τ.Δ.Θ), συνεχάρει τον Σταύρο Λαμπρινίδη, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα την 1η Σεπτεμβρίου 2012, με αφορμή τον ορισμό του ως Εκπρόσωπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ε.Ε. Η Ε.Ο.Τ.Δ.Θ, ζήτησε από τον κ. Λαμπρινίδη, να κρατήσει μια στάση που να αναδεικνύει τα ανθρώπινα δικαιώματα είτε στις εντός της Ε.Ε. διεργασίες, είτε στις σχέσεις με τρίτες χώρες.

Η Ε.Ο.Τ.Δ.Θ, αναφέροντας ότι λόγω των αρμοδιοτήτων του αναμένει από τον Ειδικό Εκπρόσωπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ε.Ε, κ. Λαμπρινίδη, να παρακολουθεί τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις τρίτες χώρες και να γίνει η φωνή των αδικημένων αυτών ανθρώπων, τόνισε και την απογοήτευσή της από το γεγονός της οριοθέτησης των καθηκόντων του Ειδικού Εκπροσώπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ε.Ε αποκλειστικώς με θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων που σχετίζονται με την κοινή εξωτερική πολιτική και ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ε.Ο.Τ.Δ.Θ, αναφέροντας επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να είναι συνεπής στην εξωτερική και εσωτερική πολιτική περί των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τόνισε ότι αναμένει από τον Ειδικό Εκπρόσωπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ε.Ε. να παρακολουθεί και τα τεκταινόμενα στα ζητήματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις χώρες της Ε.Ε και ειδικότερα της Ελλάδας. Η Ε.Ο.Τ.Δ.Θ ζήτησε από τον Ειδικό Εκπρόσωπο, να αναλάβει δραστήριο ρόλο στην προστασία και ενθάρρυνση των αδύναμων ομάδων, συμπεριλαμβανομένων και των ατόμων που ανήκουν σε εθνικές μειονότητες.

Η Ε.Ο.Τ.Δ.Θ. εξέφρασε την ελπίδα της ώστε ο Ειδικώς Εκπρόσωπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ε.Ε. θα δημιουργήσει μια στενή και εποικοδομητική συνεργασία με την Ομάδα Inter Παραδοσιακών Μειονοτήτων, Εθνικών Ομάδων και Γλωσσών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ζήτησε από αυτόν, να συνεργαστεί με τις κυβερνήσεις, τις μη κυβερνητικές ομάδες καθώς και τους άλλους εταίρους για την ανάδειξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων διεθνώς.