ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

8. Geleneksel Dr. Sadık Ahmet Futbol Turnuvası, Meschede, 15 Haziran 2002

15.06.2002
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu tarafından düzenlenen ve ev sahipliğini Meschede Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin yaptığı 8. Geleneksel Dr. Sadık Ahmet Futbol Turnuvası Meschede’de gerçekleştirildi.

Kupa Gütersloh’da

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu tarafından düzenlenen ve ev sahipliğini Meschede Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin yaptığı 8. Geleneksel Dr. Sadık Ahmet Futbol Turnuvası Meschede’de gerçekleştirildi. İki gurup halinde mücadele eden Federasyon üyesi dernek takımlarından Gütersloh Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği futbol takımı birinciliği kazandı.



final maçından önce iki takım bir arada

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu tarafından düzenlenen 8. Dr. Sadık Ahmet Futbol Turnuvası 15 Haziran tarihinde Almanya’nın Kuzey Ren Vesfalya Bölgesinde Meschede kasabasında yapıldı.

Ev sahipliğini Meschede Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin üstlendiği turnuvaya katılan Federasyon üyesi derneklerden 12 takım iki gurup halinde mücadele etti.

Bu yılki Turnuva etkinliklerine Federasyon ve üye dernek yöneticilerinin yanısıra Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı, Rodop PASOK Milletvekili Galip Galip, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Burhaneddin Hakgüder, aynı derneğin eski Genel Başkanı Taner Mustafaoğlu ve merhum Dr. Sad ık Ahmet’in oğlu Levent Sadık Ahmet de şeref konuğu olarak katıldı.

Sabah başlayan ve akşama kadar süren karşılaşmalar öncesinde katılan takımlara yönelik bir konuşma yapan Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu Genel Başkanı Necmi Hasanoğlu turnuvanın amacının sporun kaynaştırıcı ortamında gençler arasında kardeşlik ve dayanışma duygularını güçlendirmek olduğunu vurguladı. Hasanoğlu "Merhum Dr. Sadık Ahmet’in adını ve ideallerini yaşatarak gençlerimizi toplumuna yararlı insanlar olarak yetiştirmek, kavgayı değil kardeşiliği yerleştirmek her zaman görevimiz olacaktır" dedi.

Gençlere kısa bir konuşma yapan Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Rodop Milletvekili Galip Galip de Batı Trakya Türkünü biraraya getiren b öylesi güzel bir etkinlikten duyduğu memnuniyeti dile getirerek "Dostum merhum Dr. Sadık Ahmet’in anısına düzenlenen ve gençlerimizi coşkuyla biraraya getiren bu etkinliği düzenleyenleri ve katılanları kutluyorum" şeklinde konuştu.

Burhaneddin Hakgüder de yaptığı konuşmada Batı Trakya Türk gençlerini buluşturan ve kaynaştıran turnuvanın örnek olduğunu belirterek katılan takımlara başar ılşar diledi. Levent Sadık Ahmet de merhum Sadık Ahmet’in adına layık bir turnuva geçeceğine olan inancını belirterek "onu yaşatan genlerimiz olacaktır" dedi.

Daha sonra geçilen karşılaşmalarda takımlar iki gurup halinde mücadele ettiler. Günboyu süren karşılaşmalarda A Gurubundan Hagen Batı Trakya Türkleri Dayanı şma ve Yardımlaşma Derneği ile Gütersloh Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği, B Gurubundan da Lauf Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği ile Schwabach Batı Trakya Türkleri Derneği takımları yarı finale kaldı.

Yarı final karşılaşmalarında yenişemeyen takımlar arasında yapılan penaltı atışları sonucu turnuvanın finalist olarak Gütersloh Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği ile Schwabach Batı Trakya Türkleri Derneği takımlarını belirledi. Her iki finalist takımın gerçekleştirdiği çekişmeli ve başarılı maç sonunda galip belli olmayınca penaltı atışlarına geçildi. Yapılan penaltı atışları sonucu Gütersloh Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği takımı aldı ğı 4-2’lik sonuçla turnuva şampiyonluğuna ulaştı.

8. Geleneksel Dr. Sadık Ahmet Futbol Turnuvası’na katılan takımlar ve aldıkları sonuçlara göre sıralaması ise şöyle gerçekleşti:

1. Gütersloh BTTKDD
2. Schwabach BTTD
3. Lauf BTTDYD
4. Hagen BTTDYD
5. Meschede BTTDYD
6. Lippstadt BTTDYD
7. Giessen BTTDYD
8. İngiltere BTTDD
9. Herzogenaurach BTTDYD
10. Höchst i.Odw BTTKD
11. Lüdenscheid BTTDYD
12. München BTTD

Şampiyon kupasını Meschede’de gecede aldı..