ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

AB Komisyonu vatandaşlarının görüşüne başvuruyor

16.08.2012
AB Komisyonu vatandaşlarının görüşüne başvuruyor

Komisyon, üç farklı konuda yönelttiği sorulara gelen cevaplar doğrultusunda 2013 Avrupa Vatandaşlık Raporu’nu hazırlayacak

AB Komisyonu, Avrupa Vatandaşlığı Yılı ilan edilen 2013 öncesinde üç farklı konuda vatandaşlarının görüşüne başvuruyor. “Avrupa Halk Müzakeresi“ adı verilen ve internet üzerinden cevaplanan sorular aracılığı ile vatandaşlarının görüşüne başvuran AB Komisyonu, vatandaşlarından şu üç konuda sorulan sorulara cevap vermelerini istiyor:

1. Başka bir AB ülkesine taşınırken zorlukla karşılaştınız mı?
2. Başka bir AB ülkesinden internet alışverişinde sorun yaşadınız mı?
3. 2020’de nasıl bir Birlik içerisinde yaşamak istersiniz?

AB Komisyonu’nun üç farklı konuda düzenlediği ankete AB üyesi ülkelerden birinin vatandaşı, yani AB vatandaşı olan herkes katılabiliyor. Ankete katılmak isteyen AB vatandaşları, http://ec.europa.eu/yourvoice/ipm/forms/dispatch?form=EUCitizenship3&lang=en linkinde yer alan anketi doldurarak veya just-eucitizenship-consultation@ec.europa.eu e-posta adresine konu ile ilgili bir e-posta göndererek katılabilirler.

2020’de nasıl bir Avrupa Birliği görmek istersiniz?

AB Komisyonu’nun AB vatandaşlarına yönelttiği”2020’de nasıl bir Birlik içerisinde yaşamak istersiniz?” sorusuna 9 Eylül 2012 tarihine dek internet üzerinden doldurulacak anket aracılığı ile yanıt verilebilecek. Sonrasında vatandaşlardan gelen cevaplar doğrultusunda AB Komisyonu, 2013 Avrupa Vatandaşlık Raporu’nu hazırlayacak.

Ankete katılmak isteyen kişiler, AB resmi dillerinden birinde yazacağı görüşlerini 9 Eylül 2012’ye kadar just-eucitizenship-consultation@ec.europa.eu eposta adresine gönderebilirler.
GALERİ