ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Dr. Sadık Ahmet Ölümünün 7. Yılında Almanya’da Anıldı   

20.07.2002


Batı Trakya Türk Toplumunun bayraklaşan mücadele adamı Dr. Sadık Ahmet Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu tarafından düzenlenen bir törenle anıldı. Lippstadt Batı Trakya Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği lokalinde gerçekleştirilen törende yapılan konuşmalarda merhum Dr. Sadık Ahmet’in Batı Trakya Tü rklerinin hak arama mücadelesinde bir dönüm noktası olduğu vurgulanarak geleceğe umutla bakıldığı kaydedildi.

Batı Trakya Türk Toplumunun lideri, dava adamı merhum Dr. Sadık Ahmet vefatının 7’nci yıl dönümünde Almanya’nın Lippstadt şehrinde düzenlenen bir törenle an ıldı. Saygı duruşu ile başlayan anma töreninin açış konuşmasını yapan Lippstadt Batı Trakya Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Alper Ahmet, Dr. Sadık Ahmet’in mücadeleci kişiliği ile Batı Trakya Türklerinin haklı davasında bir meşale yaktığını hatırlatarak "Onun ilkeleri nesilden nesile aktarılarak yaşayacak ve Batı Trakya Türk gençliğine ışık tutacaktır. Böyle bir mücadele adamını yetiştiren bir toplumum mensubu olmaktan gurur duyuyor ve aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum" dedi.

Anma töreninde konuşan Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu Genel Başkanı Necmi Hasanoğlu da Dr. Sadık Ahmet’in Batı Trakya Türk toplumunun hak arama mü cadelesinde bir dönüm noktası olduğunu dile getirerek "Yoğun ve bunaltıcı bir baskı ortamında başlattığı çalışmalarla Dr. Sadık Ahmet, Batı Trakya Türk toplumunun eziklikten silkinerek mücadele azmi kazandığı bir devreye girmesini sağlamıştır. Azınlık psikolojisinden toplum bilincine geçiş sürecinin başladı ğı bu dönemin bayraklaşan lideri de Dr. Sadık Ahmet’tir" şeklinde konuştu.

Dr. Sadık Ahmet’in hayatını kaybettiği trafik kazasının Batı Trakya Türklerinin hafızasında şaibeli kalmaya devam edeceğini de kaydeden Necmi Hasanoğlu " Toplumların geleceğe yönelik umutlarını temsil eden liderlerini kaybettiklerinde bu umutlarını yok etmeyi amaçlayan karanlık zihniyetleri sorumlu tutmaları kadar doğal bir şey olmaz" dedi.

Dr. Sadık Ahmet’in mücadelesiyle bütün Türk dünyasında Batı Trakya Türklerinin bayraklaşan lideri olarak anılmaya devam edeceğini de kaydeden Necmi Hasanoğlu "Bugün belki Sadık Ahmet bedenen aramızda yok ancak onun mücadelesini benimseyen binlerce genç Sadık Ahmet aramızdadır. Bu gençler de göz yaşı dökmeyi değil onun mücadelesini sürdürmeyi görev saymaktadır ve geleceğe umutla bakmaktadır" şeklinde konuştu.

Zaman zaman duygulu anların yaşandığı törende konuşan Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Süleyman da Dr. Sadık Ahmet’in vefat tarihinin aynı zamanda Batı Trakya Türklerinin varlık senedi Lozan Antlaşmasının imzalanma tarihi olduğunu hatırlatarak "Temel haklarımızı hala alabilmiş değiliz" dedi.

Federasyon Genel Muhasibi Kadir Mehmet ve Duisburg Batı Trakya Türk Kültür ve Eğitim Derneği Başkan Vekili Dr. Raif Bozacı’nın konuşmalarının ardından Lippstadt DİTİB Mevlana Camii Din Görevlisi Hasan Öz’ün okuduğu Kur’an-ı Kerim ve yapılan dualar ile anma töreni sona erdi.Lippstadt’taki anma törenine katı lmayan Türkiye Araştırmalar Merkezi (TAM) Başkanı Prof. Dr. Faruk Şen de bir mesaj göndererek ‘Her zaman Batı Trakyalı Türk kardeşlerimizin yanındayız, unutulmamalıdır ki; Dr. Sadık Ahmet fikirleri ile aramızda yaşamaktadır.’dedi.

Anma törenine Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleri, Alpay Ahmet, Aydın Ahmet, Zeynep Adem’in yanısıra Gütersloh Batı Trakya Türk Kültür Derneği üye ve yöneticileri, Lippstadt Batı Trakya Türk Kültür Derneği üye ve yöneticileri Meschede Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği üye ve yöneticileri, Espelkamp Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Halil Kahya, dernek yönetici ve üyeleri, Duisburg Batı Trakya Türk Kültür ve Eğitim Derneği Başkanı Hasan Hasan, Başkan Vekili Raif Bozacı ve yöneticiler ile Lippstadt DİTİB Mevlana Camii Yönetim Kurulu üyeleri ve bu derneklerin genç lik ve kadın kolları sorumlularının da bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.