ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Bremen Medya Kurulu’na Müslüman üye

30.07.2012
ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu: Bremen’in bu kararı ile diğer eyaletlere de örnek teşkil etmesini istiyoruz

Almanya’nın Bremen Eyaleti Meclisi, Eyalet Medya Kurulu’nda bir üyenin Müslüman olmasına karar verdi. Özel radyo ve televizyonun kurumlarının denetiminden, lisanslarından ve frekanslarından sorumlu olan Medya Konseyi’nde eyalette çok sayıda Müslüman’ın yaşaması dolayısı ile Müslüman bir üyenin de olması yönündeki iktidardaki SPD-Yeşiller koalisyon hükümetinin teklifini, muhalefet partileri CDU ve Sol Parti de destekledi. Eyalet Meclisi, tüm partilerin oyları ile Eyalet Medya Konseyi’nde Müslüman bir üyeye de yer verilmesini kararlaştırdı. Böylelikle Bremen Eyalet Meclisi, Almanya’da bir ilke imza atarak Eyalet Medya Kurulu’nda Müslüman bir üyenin de bulunmasına karar verdi.

Şura Bremen, DİTİB ve VIKZ Medya Kurulu’nda yer alacak ismi belirleyecek

Eyalet Medya Konseyi’nin Eylül 2012’de gerçekleştireceği toplantıda Bremen’de faaliyet gösteren üç büyük Müslüman dinî cemaat olan Bremen İslam Cemaati (Şura Bremen), Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) ve İslam Kültür Merkezleri Birliği’nin (VIKZ) aralarında anlaşarak belirleyeceği isim de yer alacak. Böylece 40 bin Müslüman’ın yaşadığı Bremen’de Müslüman toplumu, Eyalet Medya Kurulu’da temsil edilmiş olunacak.

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu, “Bremen Eyalet Meclisi’ni Bremen’de yaşayan Müslüman toplumun Eyalet Medya Kurulu’nda bir üye ile temsil edilmesi yönünde aldığı karar dolayısı ile tebrik ediyoruz. Bu örnek kararı ile Bremen Eyalet Meclisi’nin Almanya’nın diğer eyaletlerine de emsal teşkil etmesini diliyoruz.” açıklamasında bulundu.
GALERİ