ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Galip Galip’ten Dernek Ziyaretleri

16.06.2002
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu’nun davetlisi olarak gittiği Almanya’da düzenlenen Futbol Turnuvasının yanısıra civar dernekleri de ziyaret eden Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Milletvekil Galip Galip üyelerle sohbet etti.



İlk olarak 8. Geleneksel Dr. Sadık Ahmet Futbol Turnuvası’nın ev sahipliğini üstlenen Meschede Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği’ne Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Burhanettin Hakgüder ve Federasyon Başkanı Necmi Hasanoğlu ile birlikte gelen Galip Galip burada Başkan Hasan Hasanoğlu ile dernek yöneticileri ve üyelerle biraraya geldi.



Turnuvanın ertesi günü öğlende Gütersloh Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneğine giden Galip Galip, dernek başkanı İbrahim Süleyman ile yöneticiler ve üyelerle sohbet etti. Burada konuşan Galip Galip Batı Trakya Türklerinin belli vatandaşlık haklarında gelişmeler olduğu bilgisini vererek, eğitim alanında da adımların atılmasını beklediklerini belirtti. Galip dernek üyesi Batı Trakyalıların sorularını da cevapladı.



Aynı akşam Lippstadt Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’ni de ziyaret eden Galip Galip burada da dernek Başkanı Alper Ahmet, dernek yö neticileri ve üyelerle görüştü. Galip burada yaptığı konuşmada son zamanlarda yaptığı açıklamalarla ilgili sorulan sorulara cevaplar vererek Yunan basınında yer alan aleyhindeki kampanyayı "Türk-Yunan dostluğuna tehdit" olarak değerlendirdi.