ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF Heyeti Berlin Derneği’nde  

25.05.2002


Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu’ndan bir heyet Berlin Batı Trakya Türkleri Birliği’nin lokalini ziyaret etti. Yeni açılan dernek lokalinde Başkan Alim Receparap ile diğer yönetici ve üyelerle görüşen, Başkan Necmi Hasanoğlu, Genel Sekreter Alpay Ahmet ve Sosyal Faaliyetler Başkanı Aydın Ahmet’ten oluşan Federasyon heyeti çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Görüşmede konuşan Dernek Başkanı Alim Receparap Federasyon heyetinin ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirerek "geciken bu ziyaretin bundan sonra ilişkilerin sıkılaştırmasının başlangıcı olmasını umuyoruz" dedi. Berlin Batı Trakya Türkleri Birliği’nin 1995 yılından beri faaliyet gösterdiği bilgisini veren Başkan Alim Receparap "Kalabalık bir Batı Trakyalı toplumun yaşadığı Berlin’de Derneğimiz artık bir lokale de kavuştu. Bundan sonra gençlerimizi de kapsayan daha etkin çalışmalar yapmayı arzuluyoruz" şeklinde konuştu.

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu Genel Başkanı Necmi Hasanoğlu da uzun zamandan beri Berlin’deki Batı Trakya Türklerinin derneğini ziyaret etmeyi planlad ıklarını belirterek "Almanya’nın başkentindeki insanlarımızın bu kuruluşunda buluşmaktan büyük mutluluk duyuyoruz" dedi. Federasyon ve çalışmalarıyla ilgili bilgiler de veren Necmi Hasanoğlu "Batı Trakya Türklerinin kuruluşlarının ilişkilerinin insanlarımızın güvenini ve gücünü arttıracağına inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Aralarında Erdoğan Hüseyinoğlu, Sabri Hunto, İsmet Çilingir, Şaban Bahri, Alaattin Karaboz ve İbrahim Ahmet’in de bulunduğu dernek yöneticileri ve üyelerle sohbet eden Federasyon heyeti, derneğin bugüne kadarki çalışmalarıyla ilgili bilgiler de aldı.