ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Berlin’de Türk Yürüyüşü  

25.05.2002


Almanya’da Türklerin bulunuşunun 40’ıncı yılı dolayısıyla başkent Berlin’de düzenlenen Türk Günü Şenlik Yürüyüşü’ne Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu ve bazı üye dernekler de katıldı.

Almanya’nın dörtbir yanında yaşayan ve sayıları 3 milyonu aşan Türk kuruluşları ve temsilcilerinden oluşan yaklaşık 30 bini aşan kişinin katıldığı yürüşe Batı Trakya Türkleri de Federasyon yöneticilerinin yanısıra Gütersloh, Lippstadt ile Meschede Batı Trakya Türk derneklerinin başkan, yönetici ve üyelerinden oluşan 70 kişiye yaklaşan bir gurupla katıldı.



Gütersloh Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği’nin davul ve zurna ekibinin de hazır bulunduğu yürüyüşte merhum Dr. Sadık Ahmet’in de büyük boy bir posteri taşındı.

Öğle saatlerin toplanarak Berlin’in en merkezi caddelerinden Ernst Reuter Platz boyunca yürüyen şenlik kortejleri Alman Federal Cumhuriyeti Parlametosunun da bulunduğu cadde sonuna kadar tam bir şenlik havasında yürüdüler.



Değişik yörelerden halkoyunları ekiplerinin, müzik guruplarının canlı ve neşeli katılımlarıyla gerçekleşen şenlik yürüyüşünün hızını zaman zaman yağan yağmur da kesemedi.