ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Yunanistan’da oy sayımı devam ediyor

07.05.2012
ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu: Batı Trakya Türk Azınlığı provokasyona alet olmadı

Yunanistan’da dün gerçekleştirilen erken genel seçimde oy sayımı devam ediyor. Kısmi sonuçlara göre, ülkedeki siyasi yaşamın başlıca iki partisi seçimde büyük kayba uğradı. Son sonuçlar Yeni Demokrasi Partisi’nin yüzde 20 oranında oy ile seçimden birinci parti olarak çıktığını gösteriyor.

Ülkenin ikinci yardım paketi ile Yunanistan’a yapılacak yardıma karşılık Yunanistan’ın uygulama sözü verdiği kemer sıkma önlemleri açısından erken genel seçim yaşamsal bir öneme sahip. Yunanistan’da seçim sonrasında oluşabilecek siyasi belirsizlik Yunanistan’ın avro alanındaki konumunu tehlikeye atabilir. Alman Maliye Bakanı Wolfgang Schauble, kurulacak yeni hükümetin mali taahhütlerini yerine getirmemesi durumunda, “bunun sonucuna katlanacaklarını” belirtti.

Seçim öncesinde Gümülcine Eski Camii’ye molotoflu saldırı

Seçim sonuçlarını ilişkin tahminler devam ederken erken genel seçim heyecanının yaşandığı Batı Trakya’da seçim öncesinde provokasyon amaçlı bir saldırı düzenlendi. Seçimden bir gün önce, Cumartesi gecesi saat 23:30 civarında Gümülcine Eski Camii’ye molotoflu bir saldırı düzenlendi. Kimliği belirsiz kişi veya kişilerce Gümülcine’deki Eski Camiiye molotof kokteyli ile düzenlenen saldırıda elektrik kabloları hasar gördü.

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu, “Erken genel seçim öncelikle Yunanistan’ın geleceğinin belirleneceği bir seçim olması dolayısı ile hem tüm halk hem de Batı Trakya Türk Azınlığı için büyük bir önem taşıyor. Böylesi önemli seçim öncesinde Gümülcine’de Eski Camii’ye yönelik saldırı tamamı ile provokasyon amaçlı. Ancak geçmişte olduğu gibi bugün de Batı Trakya Türk Azınlığı provokasyona aldanmadı ve tüm soğukkanlılığı ile seçim gününde de sandık başına giderek oyunu kullandı.” açıklamasında bulundu.