ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Tayyip Erdoğan'ın Trakya Ziyareti Aleyhine Gösteri

06.05.2004
"Yunan Cephesi" ve "Milli Kurumlar" İttifakı Atina'da Gösteri Düzenliyor

Hiçbir Yunan hükümetinin, Türk Başbakanlarına vermediği tavizleri, Karamanlis hükümeti 2 ay içerisinde vermeyi başardı.

Türk Başbakan, ülkesinin Kıbrıs Hellenizmi, Helen azınlıkları, gizli Hristiyanlar ve de Küçük Asya milletlerine karşı yürüttüğü sürekli cinayetlerin hesabını vermelidir.

Yunan Cephesi, Milli Kurumlar İttifakı'nın, Türkiye Başbakanı Tayyip Erdoğan 'ın Yunanistan ziyaretine ilişkin olarak bugün Atina'daki Kolokotroni Meydanında saat 20.30'da düzenleyeceği gösteriye katılıyor.

Gösteriye ilişkin bildiride, "Sayın Erdoğan Trakya'yı ziyaret etmek suretiyle, Kıbrıs'ta, Trakya'da ve Ege'de yaşamış olduğumuz Türk yayılmacılığını dile getirmek istiyor" deniyor.

Sözkonusu bildiride ayrıca, "YDP hükümeti, Kıbrıs Hellenizmine ilişkin milli tavrından uzaklaşarak, Türkiye'nin sürekli tahriklerine, Türkiye Başbakanını Atina'ya davet etmek ve Trakya'ya gitmesine izin vermek suretiyle karşılık veriyor. 50 yıldan beri hiçbir Yunan hükümetinin bir Türk Başbakana vermediği tavizleri, Karamanlis, Başbakanlığının ikinci ayında vermeyi başardı. Bunun yanısıra, Karamanlis, her fırsatta Yunan hükümetinin Türkiye' nin AB sürecini desteklediğini beyan etmekten de geri kalmıyor. Acaba tüm bunlar, arkadan gelecek başka olayların habercisi mi?

Yunan milliyetçileri elleri kolları bağlı bir şekilde oturmayacaklardır. Boyunduruk altında olmayı kabullenen tüm hareketler, karşılarında, Yunan halkının bilgilendirilmesini sağlayacak olan bizleri bulacaklardır. Bu gösteriyle, Helen hükümetlerinin Türkiye karşısındaki teslimiyetçi davranışlarını, Helenlerin onaylamadığı mesajını vereceğiz.

Sayın Başbakan nereye giderse gitsin, güçlü bir şekilde karşısına çıkıp, ülkesinin Kıbrıs Hellenizmi, Helen azınlıkları, gizli Hristiyanlar ve de Küçük Asya milletlerine karşı yürüttüğü sürekli cinayetler hususunda hesap vermeye davet edeceğiz. Ayrıca, Türkiye'nin ülkemize karşı izlediği saldırgan tutumunun hesabını soracağız. Helenlerin büyük çoğunluğunun, Türkiye'nin AB'de yeri olmadığı görüşünü açıkça haykıracağız".

Yunan Cephesi, tüm Yunan vatanperverleri bu gösteriye katılmaya davet eder.

Hronos
6 Mayıs 2004