ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Türk-Yunan Dostluğu

06.05.2004
Türk-Yunan Dostluk Grubu'nun daveti üzerine Yunanistan'ın Limni Adası'ndan Çanakkale'ye gelen heyet, adalarının geleneksel tatlısını Türk dostlarına ikram etti.

Çanakkale Tabip Odası ile Limni Tabip Odası'nın 1998 yılında başlattığı ve daha sonra geleneksel hale gelen ''ağız tadı kültür iletişimi'' etkinliği kapsamında, Limni Adası'ndan 28 kişilik bir heyet Çanakkale'ye geldi.

Yunan heyetinde yer alan yazar Urania Vagiaku, Çanakkale belediye sosyal tesislerinde düzenlenen, ''Limni bölgesi beslenme alışkanlıkları'' söyleşisinde, yöresel yemek kültürleri hakkında bilgi verdi.

Limni Adası Kaymakamı Theodoros Baveas, Nipina Belediye Başkanı Nikos Korniotis'in de aralarında bulunduğu heyette yer alan bayanlar, söyleşiye katılan Türklere geleneksel ''Venizelika'' tatlısı ikram etti.

Belediye Başkanı Korniotis, ziyarette Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğini desteklediklerini belirterek, ''böyle bir katılımın her iki ülke için de çok yararlı olacağına inanıyoruz. Gelecek, birlikte yaşamakta ve barışta.” diye konuştu.

Limni Kaymakamı Theoderos Baveas ise Çanakkale ve Limni Adası'nın çevre koşulları ve kültürel özelliklerinin aynı olması nedeniyle ortak bir coğrafyada yaşadıklarını, iki ülke arasındaki dostluğun, yerel yönetimler olarak güçlendirmek istediklerini söyledi.

Çanakkale Belediye Başkan vekili Muharrem Erkek de, yerel yönetimlerin iki ülke arasındaki dostluğu desteklemesi gerektiğini belirterek, ''Yunanistan ve Türkiye arasındaki tek engel denizdir. Yerel yönetimlerin sıkı diyaloguyla ilişkilerimiz daha da güçlenecektir'' dedi.

Erkek, Türk-Yunan Dostluk Heyeti’ne, Çanakkale'nin tarihi ve turistik özelliklerini içeren bir tanıtım CDsi ve Truva'yı anlatan bir kitap hediye etti.