ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Atina Patlamalarla Uyandı

05.05.2004
Olimpiyatlara ev sahipliği yapmaya hazırlanan Yunanistan’ın başkenti Atina’da sabaha karşı bir polis karakolu yakınında üç zaman ayarlı bomba patladı. Kentin merkezindeki Kalithea bölgesinde meydana gelen olayda beş dakika arayla iki bombanın, yarım saat sonra da uzman ekipler araştırma yaparken üçüncü bombanın patladığı bildirildi.

Kalithea polis karakolu, güvenlik ve trafik şubelerinin içinde bulunduğu Kalithea Emniyet Sarayı'nın arka tarafında ardarda üç patlama kaydedildı. İlk iki patlama 5'er dakika arayla saat 03.55 itibariyle, Kremu sokağı üzerindeki Kalithea Emniyet Sarayı'nın garaj girişinde, üçüncü patlama ise saat 04.29'da Kalithea Emniyet Sarayı'nın eski girişi yakınında bulunan ve 5 yıldır boş olan nöbetçi kulübesinde kaydedildi. Bomba uzmanlarının kontrolünde dördüncü bir patlama daha oldu. Dördüncü el yapımı bomba, Emniyet Sarayı'nın Laskaridu 44 numaradaki ana girişine yakın bir noktaya bırakılmış ve içinde bir takım belgelerden başka şüpheli bir şey bulunmayan siyah bir valize yerleştirilmişti.

Olayda bir polisin hafif yaralandığı belirtilirken, güvenlik güçleri bölgeyi kordon altına aldı. Yetkililer, patlamalardan önce Kalithea’daki polis karakolu yakınına yerleştirilen üç bombanın patlatılacağı yolunda kaynağı bilinmeyen bir uyarı aldıklarını söyledi.    

Kalithea bölgesinde 2004 Olimpiyatları sırasında kullanılması planlanan çok sayıda otel bulunuyor.

BBC kanalı, olayı flash haber yaparak, "Olimpiyat oyunlarının başlamasına 100 gün kala Atina'da bombalı saldırılar" yaşandığını vurgulayarak, yaralıların olup olmadığının kesin olmadığını belirtti.

Reuter haber ajansı ise yaşanan olayı anlatarak, Yunanistan'ın olimpiyat oyunlarının güvenliği için 650 milyon Euro ve 50.000 personele sahip olduğunu ve NATO'nun da yardımını istemiş olduğunu belirtti.