ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

FUEN Başkanı Hans Heinrich Hansen Güney Tirol Azınlık Ödülü’nü aldı

07.09.2011
Avrupa Azınlıkları Federal Birliği (FUEN) Başkanı Hans Heinrich Hansen, 5 Eylül 2011 tarihinde Meran/Merano yakınlarındaki Tirol Kalesi’nde düzenlenen törende Güney Tirol Azınlık Ödülü’nü aldı. Bu yıl ikincisi verilen Güney Tirol Azınlık Ödülü’nü Tirol Valisi Luis Durnwalder’in elinden alan FUEN Başkanı Hans Heinrich Hansen, 20 bin avro tutarındaki ödülün sahibi oldu.

Yaklaşık 200 misafirin katıldığı ödül töreninde Vali Durnwalder, FUEN’in uzun vadede barışçıl bir Avrupa’nın barışın en uzak köşelere dahil ulaştırılması durumunda sürdürülebileceği gerçeğinin farkında olduğunu söyledi. Durnwalder, Güney Tirol’un azınlıklar arasında çatışmaların barışçıl ve çok fazla sabır ile çözülebildiğine bir örnek oluşturduğunu belirtti. FUEN Başkanı Hans Heinrich Hansen’den övgüyle söz eden vali, azınlıklar adına büyük bir çaba ile çalışan Hansen’e teşekkür etti.

FUEN Başkanı Hansen, Güney Tirol’e bu büyük onur dolayısı ile teşekkürlerini iletirken bu ödülün bugün 32 Avrupa ülkesinden 90 üye kuruluşa sahip FUEN’i cesaretlendirdiğini belirtti. Hansen, Vali Durnwalder’e “Siz de bizlerden birisiniz.” sözleri ile Durnwalder’e her defasında FUEN’e uzattığı yardım eli için teşekkür etti. FUEN’in 62 yıllık geçmişinde 15 yıl boyunca Güney Tirollülerin FUEN’i yönettiğini söyleyen Hansen, Güney Tirol’ün FUEN’in geçmişinde ve bugününde önemli bir yere sahip olduğunun altını çizdi.

Başkan Habipoğlu: “Hansen, özverisi ve azmi ile örnek bir isim”

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu, “Değerli dostum Hans Heinrich Hansen’i layık görüldüğü ödül dolayısı ile içtenlikle tebrik ediyorum. Hansen, Avrupa’da yaşayan ulusal azınlıkların sorunlarının dile getirilmesinde Avrupa’da öne çıkan isimlerden biri… Azmi ve özverisi ile örnek bir isim… Bununla birlikte Hansen, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın destekçilerinden… ABTTF’nin ve Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği’nin FUEN’e üye olmasında bizleri çok destekledi. Ayrıca sesimizi duyurmamızda bizlere yardımcı oldu, olmaya devam ediyor. Yakın geçmişte Başbakanımız Yorgo Papandreu’ya hitaben bir mektup kaleme alarak Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunlarını dile getirdi, Başbakan’ımızdan sorunlarımızın çözümü amacı ile adım atmasını istedi. Değerli dostumu almış olduğu ödül dolayısı ile bir kez daha içtenlikle kutluyorum.” açıklamasında bulundu.


1938 yılında Nordschleswig/Danimarka’da dünyaya geldi. Danimarka’da yaşayan Alman azınlığa mensup… Asıl mesleği veterinerlik olan Hans Heinrich Hansen, Danimarka’da yaşayan Alman azınlığı 1993-2006 yılları arasında temsil etti. 1994 yılında FUEN Başkan Yardımcısı seçilen Hansen, 2007 yılından bu yana FUEN Başkanı olarak görev yapıyor.
GALERİ