ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Stegios Stavropoulos:

22.01.2004
Gümülcine'de yayınlanan Paratiritis (hükümet yanlısı, 3000 tirajlı) gazetesinin 22 Ocak 2004 tarihli nüshasında yer alan bir haberin çevirisi

Stegios Stavropoulos: "Bölgede birarada yaşamak Giorgo Papandreou'nun eseridir"

PASOK Rodop milletvekili adayı Stergios Stavropoulos, PASOK'un müstakbel genel başkanı Giorgo Papandreou'nun geçtiğimiz hafta sonu bölgemize gerçekleştirdiği ziyaretle ilgili olarak şunları belirtti:

"PASOK İl Örgütü mensupları ile bölgemizdeki PASOK taraftarları, 1981 yılından bu yana ilk ve en büyük heyecanı geçtiğimiz hafta sonu yaşadılar. 1981 yılındaki heyecan, Andreas Papandreou'nun iktidara gelmesi münasebetiyle yaşanmıştı. Geçtiğimiz haftaki heyecan ise, yeni lider Giorgo Papandreou'nun bölgemize gerçekleştirdiği ziyaret nedeniyle yaşandı.

Evet, Giorgo Papandreou bölgemizi ziyaret ederken daha ziyade gençlerle biraraya geldi. Gençler, kendisine, üniversite ve diğer yüksek okullardan mezun olduktan sonra karşılaşacakları işsizlik sorununu dile getirdiler ve kendisinden, yararlanabilecekleri AB programları hakkında bilgi talep ettiler.

Yaşları bugün yirmi olan bu gençler, 1981 yılında yaşadığımız heyecanı anımsayamazlar. Yalnız kendileri, gittiği her yerde yeni liderimize eşlik etmek suretiyle bu heyecanı tatmaya çalış ıyorlardı.

Unutmamalıyız ki, bu gençler arasında, kızlı erkekli, Hristiyan ve Müslümanlar omuz omuza vererek, daha iyi bir geleceğe yönelik beklentilerini Giorgo Papandreou'ya iletiyorlardı. Nitekim, tüm ayrım çizgilerini paramparça eden bu yeni nesil, Sirkeli (Filira) Belediye merkezinde davul zurna eşliğinde horon teperek yeni lideri büyük bir coşkuyla karşıladılar.

Giorgo Papandreou'nun (Batı) Trakya bölgesine ve özellikle de azınlık insanı için yaptıklarının bir takdiri olarak bu gençler 'İşte, işte burada, yarının başbakanı burada' gibi sloganlarla Papandreou'nun konuşmasını sık sık kesiyorlardı.

Öte yandan, Sirkeli Belediye Başkanı Hasan Kaşif de Papandreou'ya hitaben yaptığı selamlama konuşmasında 'Sirkeli PASOK'a oy vermiş ve yine PASOK'a oy verecektir. Zira, insanımız Giorgo Papandreou'nun şahsında kendisini yine PASOK saflarına adamış bulunuyor' dedi.

Evet, Papandreou (Batı) Trakya'ya ayağını bastığı andan itibaren hep coşkuyla karş ılandı. Havalimanında 4.000 kişi tarafından karşılandı.

Gümülcine Gençlik Merkezi'ndeki konuşmasında Papandreou, bölgemizdeki çokkültürlülüğe değinerek, bu bölgenin tüm Avrupa için örnek teşkil edecek bir bölge olduğunu özellikle vurguladı.

Son söz olarak diyebiliriz ki, (Batı) Trakya Giorgo Papandreou'yu yarının başbakanı gibi karşıladı".