ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Karamanlis’ten Türkiye’ye destek

05.05.2004
Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis, Atina’nın Türkiye’nin AB yönelimini desteklediğini söyledi.

Kostas Karamanlis, Kıbrıs’ta çözüm istediklerini ve uluslararası toplum ile Avrupa’nın Kıbrıs konusuna ilgisini canlı tutmak için uğraştıklarını da kaydetti.

Atina’nın Türk hükümetinin anayasal, siyasal ve ekonomik alanlarda AB’ye uyum için gösterdiği her türlü çabayı desteklediğini vurgulayan Karamanlis, "Stratejik hedefimiz Türk-Yunan ilişkilerinin geliştirilmesi, iki devlet ve iki halkın yakınlaşması ve ikili işbirliğimizin tüm alanlara yayılmasıdır.

Amacımız, tüm bölgede tutarlı bir biçimde daha iyi bir gelecek inşa etmek, istikrar ve barışı yerleştirmek ve savunma harcamalarımızı azaltarak, bu imkanları sosyal kalkınmaya ayırmaktır" dedi.

KIBRIS SORUNU

Kıbrıs sorununun Annan Planı temelinde, tarafların anlaşacağı, işler, kalıcı, Ada’nın tekrar birleşmesini sağlayacak ve halkın güven ve refah içinde yaşamasını sağlayacak bir biçimde çözümüne istikrarlı bir şekilde yöneldiklerini kaydeden Karamanlis, "Kıbrıs’ın (Rum kesimi) AB üyeliğinin, Kıbrıslı Rumlar ve Türkler için birlikte yaşamalarını sağlayabilecek yeni bir yakınlaşma dinamiği sağlayacağına inanıyorum" diye konuştu.

Atina
AA