ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Recep Tayyip Erdoğan Yunanistan'da

06.05.2004
Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan üç günlük resmi bir ziyaret için Yunanistan'a bugün gidiyor.Böylece 16 yıl sonra ilk kez bir Türkiye Başbakanı Yunanistan'a resmi bir ziyaret gerçekleştiriyor. Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis, bu akşam Atina'daki villasında Erdoğan için bir akşam yemeği verecek.

Erdoğan yarın Karamanlis ve Yunanistan Cumhurbaşkanı Kostis Stefanapulos'la görüşecek.

Recep Tayyip Erdoğan'ın Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis'le görüşmesinde ele alınması beklenen konular Kıbrıs'ın geleceği, Türkiye-AB ilişkileri ve iki ülke arasındaki ticari ilişkiler.

Erdoğan gezisinin son gününde, Batı Trakya'ya geçerek Türk toplum liderleriyle biraraya gelecek.

Recep Tayyip Erdoğan, Gümülcine'den karayoluyla Türkiye'ye dönecek.

Celal Bayar'ın, 1952'deki ziyareti sonrası hiçbir Türkiye Başbakanı Batı Trakya'ya gitmemişti.

Erdoğan ve Karamanlis, Annan Planı'nın Güney Kıbrıs'ta reddedilmesi ve sadece Kıbrıslı Rumların Avrupa Birliği'ne üye olması sonrası ilk kez biraraya geliyor.

İki lider son olarak Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da yapılan ve Güney Doğu Avrupa ülkelerinin liderlerini biraraya getiren zirve sırasında ikili bir görüşme yapmıştı.

Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis, Erdoğan'ın gezisi öncesi yaptığı açıklamada, ülkesinin Türkiye'nin Avrupa Birliği'ni desteklediğini bir kez daha vurgulamıştı.

Kostas Karamanlis ayrıca Kıbrıs'ta çözüm istediklerini tekrarlamış ve uluslararası toplumla birlikte, Avrupa'nın Kıbrıs konusuna ilgisini canlı tutmaya çalıştıklarını söylemişti.

06/05/2004

Dünden Bugüne Tercüman