ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Başbakan Erdoğan Yunanistan’ı ziyaret ediyor

30.04.2004
“Sayın Erdoğan'ı memnuniyetle ağırlayacağız.”

“Programda Batı Trakya ziyareti de var.”

Yunanistan hükümet sözcüsü Teodoros Rusopulos, Atina'nın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Mayıs ayı başında Yunanistan'a yapacağı resmi ziyaretinde memnuniyetle ağırlayacağını söyledi.

Rusopulos yaptığı basın toplantısında, Erdoğan'ın ziyaretiyle ilgili detaylı programın halen oluşturulduğunu ve Başbakan'ın Batı Trakya'yı da ziyaret etmesinin söz konusu olduğunu açıkladı.

Turk-Yunan ilişkilerinin karşılıklı güven temelinde önemli düzeyde iyileştiğini vurgulayan Rusopulos, Erdoğan'ın Batı Trakya ziyaretini konu alan sorular üzerine, ''Sayın Erdoğan, soydaşlarını ziyaret etme hakkına sahiptir. Bu, geçmişin korkuları ve güvensizliğinin geride bırakıldığını ve demokrasimizin ne kadar geliştiğinin teyididir'' dedi.

Batı Trakya'da ''eşitlik ve insan haklarına saygı temelinde açık ve demokratik bir toplum oluşturulduğunu'' belirten Rusopulos, şunları söyledi:

''Hükümetimiz seçim öncesi vaatlerini yerine getirerek, avrupai bir azınlık politikası uygulamıştır. Batı Trakya, ülkemizin diğer bölgeleri gibi, komşu ülkelerle kalıcı bir dostluk ve işbirliği köprüsü oluşturmaktadır.'' Rusopulos, Başbakan Erdoğan'a Batı Trakya gezisinde Makedonya-Trakya bakanı Nikos Ciarcionis ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Evripidis Stilyanidis'in eşlik edeceklerini de açıkladı.

T.C. Başbakanı R.Tayyip Erdoğan, Yunanistan ziyaretini 08/05/2004 günü, beraberinde Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen ve Devlet Bakanı Mehmet Aydın'ın yanısıra, Türk işadamı ve gazetecilerden oluşan yaklaşık 70 kişilik bir heyetle gerçekleştirecektir.