ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu açıklama

15.01.2004
Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu (BTTADK), 15 Ocak 2004 tarihinde, olağanüstü bir toplantı yaparak, 07 Mart 2004 tarihinde, Yunanistan'da gerçekleştirilecek genel seçimlere yönelik bir basın açıklaması yayımlamıştır:

"Danışma Kurulu, siyasi partilerin Meclis’te grup kurmaları için yüzde 3 barajının bağımsız milletvekili adaylarına da uygulanmasının demokrasi geleneğine aykırı olduğunu ve Batı Trakya Türk azınlığının ulusal mecliste temsil edilme hakkını siyasi partilerin tercih ve manevralarına tabi kıldığını düşünmektedir.

Danışma Kurulu, 2004 seçimlerinin Batı Trakya Türk azınlığı açısından hakkaniyete uygun sonuç vermesi ve azınlığın parlamentodaki temsilinin güvence altına alınması için halkın ve toplum liderlerinin her zamankinden daha sorumlu, sağduyulu ve aktif olmalarının gerektiğini vurgulamıştır.

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu, seçimler arifesinde tüm siyasi partilerin kampanya ve söylemlerinin yakından izlenmesini istemiştir. Ayrıca, geçmişte vaad edilip yerine getirilmeyen sözlerin hatırlatılması ve azınlığın sorunlarına somut çözümler getirilmesi için iktidar ve muhalefet partilerine seçmenlerin talep ve beklentilerinin bir defa daha hatırlatılması gerektiği hususunda mutabık kalmıştır. Bu amaçla bir taraftan siyasi liderlerin açıklamaları izlenirken, diğer taraftan da azınlığın haklı taleplerinin ülke liderlerine iletilmesine esas oluşturacak bir hazırlığın yapılmasını azınlık derneklerinin başkanları ile azınlık hukukçularından istemeyi kararlaştırmıştır.

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu, Ocak ayı sonunda tüm üyelerin katılımıyla yapılacak bir toplantıda genel bir durum değerlendirmesi yapmak ve gereken sıklıkta tekrar toplanmak hususunda mutabık kalmı ştır."