ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Yunanistan'ın ağır baskıları sona erdi

24.04.2004
 
 
24 Nisan günü Fürth Batı Trakya Türkleri derneği Nürnberg Grundig Hallede dayanışma gecesi düzenledi, geceye yaklasık 300 misafir katıldı.

Davetliler arasında Avrupa Batı Trakya Türkleri Federasyonu yöneticileri, Almanyanın çeşitli bölgelerinden çok sayıda dernek başkanları ve yöneticileri vardı.

Ev sahibi Fürth Batıtrakya Türkleri dernek başkanı Hilmi beyin yapmış olduğu açılış konusmasının ardından söz alan ABTTF Başkanı sayın Halit Habipoglu “Tüm Türk ve Dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun” diyerek sözlerine başladı. ``Yunanistan’ın yıllardır Türklere yaptığı ağır baskıları sona erdirdiğini ancak buna ramen azınlığın Batıtrakyada daha çok sorunları olduğunu ve bu sorunlara karşı ABTTF``in insan hakları çerçevesi içinde gerekli çalışmaları yaptığını” söyledi.

“Yunanistan’da asimilasyona karşı direndik asimilime olmadık ancak yaşadığımız ülke Almanyada cocuklarımızın asimilime olmayacağı anlamına gelmez, Almanya’da da daha bir çok sorunlarımız var” diyerek bazı örnekler verdi, “Derneklerinize sahip çıkın” diyerek sözlerini bitirdi.

Gecede Batı Trakyalılar coştu. Halaylar çekip muzik grubu Esenler eşliğinde gece geç saatlere kadar eğlendiler.

IHA