ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Alekos Kontos’a Kutlama

11.04.2004
09 Nisan 2004 Cuma

Sayın Alekos Kontos,

Bizler, Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu olarak Avrupa çapına yayılmış Batı Trakya Türk Dernekleri’nin çatı kuruluşu olarak, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın Avrupa’daki temsilcileriyiz.

Demokrasiye olan inancımızdan dolayı, düzenlediğimiz kampanyalarla Avrupa çapında yaşayan binlerce soydaşımızın Batı Trakya’ya gelip, en doğal demokratik haklarını kullanarak seçimlere katılmalarına ön ayak olduk.

Böylece binlerce soydaşımızın vermiş olduğu oylarla Sayın İlhan Ahmet Azınlığımız’ın temsilcisi olarak Meclis’e girmeye hak kazanmıştır.

Yapılan seçimler sonucu siz de Batı Trakya halkının oylarıyla Meclis’e girmeye hak kazandınız. Milletvekilliğine seçilmenizden ve daha sonra Tarım Bakan Yardımcılığı’na getririlmenizden dolayı sizi tebrik eder, yeni görevinizde başarılar dileriz. Siz Tarım Bakan Yardımcılığı’na getirilerek biz Batı Trakya insanının gururu oldunuz.

Ümidimiz Yeni Demokrasi Partisi Başkanı Başbakan Sayın Kostas Karamanlis’in de belitmiş olduğu gibi Azınlık insanının yaşam standartlarının ve demokratik haklarının Avrupa standartları seviyesine yükseltilmesidir. Elele vererek bunu başarabileceğimizden hiçbir kuşkumuz yoktur.

Çalışmalarınızda başarılar diler, saygılar sunarız.

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu Yönetim Kurulu adına
Genel Başkan
Halit Habipoğlu
Yüksek Mimar