ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Londra’da Türk Festivali

29.07.2010
17-18 Temmuz 2010 tarihinde İngiltere’nin başkenti Londra’da 5. Londra Türk Festivali düzenlendi. İngiltere’nin en büyük kültürel festivallerinden biri olan Türk Festivali, Cumartesi günü ünlü Tower Bridge köprüsünün yanı başında gerçekleştirildi. Türk müziği, kültürü, el sanatları ürünleri ve mutfağının tanıtıldığı festival bu yıl yine Thames Nehrinin “South Bank” bölümünde yapıldı.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C. Londra Büyükelçiliği ve T.C. Londra Başkonsolosluğu himayesinde Turkish Forum UK tarafından düzenlenen iki gün süren festivale binler katıldı. Türk vatandaşlarının yanı sıra İngilizlerin de ilgi gösterdiği festivalde, kurulan standlarda geleneksel Türk yemekleri sunuldu. Hediyelik eşyanın da satıldığı festivalde, dans gösterileri yapıldı ve müzik dinletileri sunuldu.

Festivalde İngiltere Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği bir stand kurdu

Türk bayrakları ile donatılan festivalde Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) üyesi İngiltere Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği bir stand kurdu. Batı Trakya Türk kültürünün, geleneklerinin tanıtıldığı festivalde İngiltere Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunları hakkında standa ilgi duyan kişileri bilgilendirdi. Bununla birlikte dernek, Batı Trakya ile ilgili broşür, resim ve dergileri koyduğu standında dernek tarafından hazırlanan “Aynı Gökyüzü” isimli kitabın satışını gerçekleştirdi.

Yoğun bir ilginin gerçekleştiği İngiltere Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği’nin standını, geçmişte T.C Gümülcine Başkonsolosluğu’nda görev yapmış olan T.C. Londra Başkonsolosu Ahmet Demirok, ailesi ile birlikte ziyaret ederek inceledi; derneğin çalışmaları hakkında bilgi edindi. Başkan M. Rıdvan Hacıbedel, Genel Sekreter Ercüment Mustafaoğlu ile Yönetim Kurulu üyesi Sebahattin Abdurrahman ve ABTTF’nin eski başkanlarından Necmi Hasanoğlu ile görüşen Başkonsolos, İngiltere Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği’nin gelecek dönemde gerçekleştireceği çalışmalar için iyi dileklerini sundu.

Standı ziyaret eden önemli isimlerden biri de meşhur Cornicopia dergisinin yazarlarından Azize Ethem oldu. Dernek üyeleri ile görüşen Ethem, Batı Trakya Türk Azınlığı ve sorunları hakkında detaylı bir şekilde bilgi edindi.

* Fotoğraflar: Selçuk Akpınar
GALERİ