ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

GTGB başkanından açıklama

21.03.2004
Gümülcine Türk Gençler Birliği (GTGB) başkanı Adnan Selim, 21/03/2004 tarihinde gerçekleşen genel kurulda yeniden dernek başkanlığına seçilmesi vesilesiyle bir açıklama yayınlamıştır.

"Gümülcine Türk Gençler Birliği genel kurul toplantısı ve yeni yönetim kurulu seçimi 21 Mart 2004 günü gerçekleştirilmiştir. Genel kurul, başkanlığımıza güven tazeleyerek bir dönem daha görevimizin devam etmesini kararlaştırmıştır. Bu vesileyle yönetim kurulumuza genç ve dinamik bazı yeni üyeler de seçilmiştir. Yönetimimize gösterilen güvene yürekten teşekkür ediyoruz.

Ülkemizde 7 Mart genel seçimleri sonunda vuku bulan siyasi değişikliklere paralel olarak, Batı Trakya Türk azınlığının bu bağlamda derneğimizin sürdürmekte olduğu hak ve hukuk mücadelesinde de yeni bir döneme girmiş bulunuyoruz. Bu dönemin toplumumuza ve üyelerimize, Avrupa Birliği'nin bu bölgesinde uzun zamandır özlediğimiz özgürlük, adalet ve demokrasi nimetlerini tattırmasını temenni ediyoruz. Bu dönemde de sorun ve beklentilerimizi diyalog arayışımızı ve adalet talebimizi yeni yöneticilerimizin dikkatine getirmeye devam edeceğiz.

Batı Trakya Türklerinin en eski ve güzide derneklerinden birisi olan Gençler Birliğimizi, parlak geçmişinin layık olduğu itibar ve başarı düzeyine yeniden yüceltebilmek ve tabelamızı yerine asmak hedefimize kararlı bir şekilde yürüyeceğimizden kuşku duyulmamalıdır. 2003 yılı içerisinde sporcu gençlerimize, köylerimize, kadınlarımıza ve genç kızlarımıza yönelik olarak başlatmış olduğumuz etkinlikler ve toplantılar, yeni dönemde de artan bir tempoda ve geliştirilerek sürdürülecektir.

Futbol, güreş, basketbol, voleybol, hentbol ve masa tenisi dallarında gençlerimizi yetiştirecek ve müsabakalar düzenleyeceğiz. Bu amaçla bir yandan derneğimizin bahçesindeki tesisleri süratle onartarak, gece de hizmet verebilecek hale getirirken, diğer taraftan da kardeş belediye ve nahiyelerimizin spor kulüpleriyle işbirliği yapacağız.

Resim, müzik, tiyatro, şiir ve edebiyat alanlarındaki kurs ve faaliyetlerimizi yeni bir azim ve şevkle sürdüreceğiz. Kulübümüzün büfesini ve bahçesini yeniden tanzim ederek, bahar ve yaz aylarında, bilhassa hafta sonlarında ailelere hizmet verebilir hale getirecek, kütüphanemizi de geliştirerek üyelerimizin, halkımızın ve öğrencilerin kullanımına açacağız.

Yönetim kurulumuzun ilk toplantısında yeni üye kayıt kampanyası düzenlenmesi kararı alınmıştır. Köylü ve kentli, ilk, orta ve yüksek tahsilli gençlerimizi derneğimize kaydolmaya, programlarımızdan yararlanmaya davet ediyoruz. Eski üyelerimizden de özellikle genel kurulumuza katılamamış olanları, kayıtlarını yenilemeye çağırıyoruz. Önümüzdeki günlerde, devam eden ve planlanan etkinliklerimize ilişkin bilgileri içeren bir bülten yayınlanarak, Gençler Birliği gönüllüleri tarafından halkımızın istifadesine sunulacaktır. Üyelerimizin her alanda samimi ve yapıcı eleştiri, öneri ve taleplerini bekliyor, yeni hizmet dönemimizi başlatırken, tüm Batı Trakya Türklerine ve Gümülcineli hemşehrilerime saygılar sunuyorum."