ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Yardım kampanyası

22.03.2004
Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu, 22/03/2004 günü bir açıklama yayınlayarak, İskeçe/Okçular camiinin onarılması için bir yardım kampanyası başlatıldığını duyurmuştur.

"7 Mart 2004 pazar akşamı İskeçe'nin Okçular caminin yanarak tahrip olması hadisesi, tüm Batı Trakya Türk toplumunu derinden yaralamıştır. Bu elim olay üzerine Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu olağanüstü yaptığı toplantının ardından camiyi ve Okçular köyünde az sayıda kalmış olan soydaşlarımızı ziyaret etmiştir. Burada camii mütevellisi ve köy cemaatiyle yapılan istişarenin sonunda, yanarak tahrip olan caminin restore edilerek eski haline getirilmesi için Batı Trakya çapında bir bağış kampanyası başlatılmasına karar verilmiştir.

Karasu'dan Batı Trakya'ya girerken Müslümanlık ve Türklüğün simgesi olan bu güzide Osmanlı eserinin yakın zamanda tekrar eski haline gelmesi için, Batı Trakya Türkü olarak başlatılan bu bağış kampanyasına hassasiyetle eğilmemiz dini ve milli bir vecibe olduğunu unutmayalım.

Buna göre liste usulüyle toplanacak olan yardımlar geçmişte olduğu gibi, Gümülcine ve İskeçe'de seçilmiş müftülerimiz İbrahim Şerif ve M.Emin Aga ile Gümülcine Türk Gençler Birliği başkanlığı ve İskeçe Türk Birliği başkanlığına teslim edilmesine karar verilmiştir."