ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Müftülerden ortak açıklama

22.03.2004
İskeçe seçilmiş müftüsü M.Emin Aga ve Gümülcine seçilmiş müftüsü İbrahim Şerif, 12/03/2004 günü Okçular Camii’ne yapılan saldırı hakkında bir açıklama yayınlamıştır.

"7 Mart 2004 pazar akşamı Osmanlı'nın güzide miraslarından biri olan İskeçe'ye bağlı Okçular köyü tarihi camiinin içindeki mukaddes kitabımız Kur'an-ı Kerim’ler ve değerli eserlerle birlikte yanarak kül olması elim bir hadisedir.

Caminin yanması esnasında Hrıstiyan vatandaşların hassasiyet göstererek olayı itfaiye teşkilatına bildirmelerini memnuniyetle karşılarken, Yunanistan'da genel seçimlerin ülke çapında, demokratik özgürlük ortamında yapılıp oyların sayılması esnasında, herkesin televizyonlara kilitlendiği bir zamanda böyle bir olayın vuku bulmuş olmasını esefle karşılıyoruz.

Devlet yetkililerinin, yangının söndürülmesinde gösterdikleri hassasiyeti, yangının nasıl ve ne şekilde çıktığı konusunda da sergileyecekleri ve Batı Trakya Türk azınlığını bu konuda aydınlatacaklarına inanmaktayız.

Bu gibi olayların dünyanın ve bölgemizin barış ve dostluğa en çok ihtiyaç duyduğu bir zamanda farklı unsurlar arasında yersiz gerginlik yaratmasına meydan verilmemelidir. Hangi dine bağlı olursa olsunlar, tanrı evi sayılan kutsal ve mübarek ibadethanelere zarar verenlerin bulunarak, en şiddetli şekilde cezalandırılacaklarını ve böylelikle Müslüman Türk azınlığı cemaatının onurunun ve vicdanının rahatlatılacağını ummaktayız.

Bu gibi çağdışı çirkin davranışlara tevessül eden kişi veya kişileri de Allah'a havale ederken, olayı şiddetle kınamaktayız.

İskeçe ve Gümülcine müftüleri olarak, 12 Mart 2004 cuma günü Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu ile birlikte Okçular camiini ziyaret ettik. Mütevelli Heyeti ve köy cemaati ile görüştük. Yaptığımız istişarenin sonunda, camii ve külliyenin en mükemmel şekilde restore edilerek, eski haline getirilmesi için Batı Trakya çapında bir bağış kampanyası başlatılmasının uygun olacağına karar vermiş bulunuyoruz.

Müslüman Türk azınlığımızı, iş adamlarımızı ve cemaatimizin seçkin ve saygıdeğer şahsiyetlerini bu kutsal hizmete alicenap bir şekilde katkıda bulunmaya davet ediyoruz.”