ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Hacıosman ve Mandacı’ya kınama

06.04.2010
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), 6 Nisan 2010 tarihinde Rodop PASOK Milletvekili Ahmet Hacıosman ile İskeçe PASOK Milletvekili Çetin Mandacı ile ilgili kınama mektubunu taraflara iletti. ABTTF Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurulu üyeleri tarafından imza edilen kınama mektubunda Witten Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin Batı Trakya Şöleni dolayısı ile Witten’de bulunan milletvekilleri Ahmet Hacıosman ve Çetin Mandacı’nın ABTTF merkez ofisini ziyaret edeceklerini bildirmelerine karşın beklenen ziyaretin gerçekleşmemesinden duyulan üzüntü açıkça dile getirilmiş, geçmişte yaşanan olumsuzluklara ek olarak yaşanan son olayın ardından milletvekillerinin sözüne artık güven duyulmadığı ifade edilmektedir.

Yaklaşık iki saat süren bekleyişe rağmen gelmediler

2 Nisan 2010 tarihinde 3. Başkanlar Zirvesi sonrasında gerçekleştirilen ABTTF Yönetim Kurulu toplantısı sırasında Witten Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı 17.44’te telefon ile arayarak sayın milletvekillerinin bir buçuk saat sonra yani 19.15’te ABTTF ofisini ziyaret edeceklerini bildirmiştir. Ancak beklenen ziyaret yaklaşık iki saat süren bir bekleyişe rağmen gerçekleşmediği gibi herhangi bir mazeret dahi bildirilmemiştir. ABTTF Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurulu üyelerinin ABTTF 16. Dönem 4. Yönetim Kurulu toplantısı dolayısı ile yüzlerce kilometrelik yol kat ederek toplantıya katılan yönetici arkadaşlar, sayın milletvekillerinin beklenen ziyaretlerini nedeni ile evlerine dönmemişler, saatlerce beklemişlerdir. Haber verilmeksizin süren bekleyiş nedeni ile kimi yönetici arkadaşlar evlerine giden son treni kaçırmışlar, geceyi Witten’de geçirmek zorunda kalmışlardır.

Halit Habipoğlu: Milletvekillerinin olumsuz tavrı birlik ve beraberlik duygusunu zedelemiştir

Birlik ve beraberlik duygusunun egemen olması gereken bu etkinliklerde Avrupa’da yaşayan Batı Trakya Türk Azınlığı üyeleri milletvekilleri Ahmet Hacıosman ile Çetin Mandacı’nın da yanında görmeyi arzulamaktadır. 29 Ocak 1988 olaylarının hemen ardından Almanya’da faaliyet gösteren yedi dernek tarafından 28 Şubat 1988 tarihinde yaşanan haksızlıklara tepki göstermek ve bunu dünyaya duyurmak amacı ile kurulan ABTTF, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın oyları ile seçilerek Yunan Meclisi’nde Batı Trakya Türk Azınlığı’nı temsil eden Milletvekilleri Ahmet Hacıosman ile Çetin Mandacı’yı düzenlediği çeşitli etkinliklere davet etmiş, ancak saygıdeğer milletvekilleri etkinliğe katılan Batı Trakya Türklere bir mesaj dahi göndermeksiniz davete katılmamışlardır. Bu durumun ilk örneği Batı Trakya Türk Azınlığı için tarihi bir öneme sahip 17 Nisan 2008 tarihli “Yunanistan’da Yok Sayılan Azınlıklar: Makedonlar ve Batı Trakya Türkleri” başlıklı uluslararası panelde yaşanmıştır. Söz konusu panele onur konuğu olarak davet edilmiş olmalarına rağmen mazeret ve/veya bir mesaj göndermeksizin saygıdeğer milletvekilleri Brüksel’e gelmemişlerdir. İkinci olarak 3 Ocak 2009 tarihinde Dortmund Beyaz Saray’da 20. Yılını özel bir etkinlik ile kutlayan ABTTF, böylesi önemli bir günde saygıdeğer milletvekillerinin de olmasını isteyerek milletvekillerini davet etmiştir, ancak milletvekilleri yine mesaj dahi iletmeksizin davete katılmamışlardır. Üçüncü olarak 2009 yılında ABTTF 16. Dönem Genel Kurulu’na davet edilmiş olmalarına rağmen milletvekillerinin yine katılmamış olmaları hayal kırıklığı yaratmıştır. Dördüncü olarak Aralık 2009’da ABTTF Geleneksel Yılbaşı Eğlencesi’ne de milletvekilleri davet edilmişler, ancak kendileri katılmamışlardır.

Yukarıda örnekleri verilen olumsuz tavır karşısında ABTTF, Batı Trakya Türk Azınlığı’nı Yunan Meclisi’nde temsil ederek şerefli bir görevi yerine getirmeleri dolayısı ile tepki göstermemiş, üzüntüsünü bugüne dek belli etmemiştir. Ancak 2 Nisan 2010 tarihinde ABTTF üyesi Witten Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin Batı Trakya Şöleni dolayısı ile Witten’de bulunan milletvekilleri, bölgede yaşayan siyasi gelişmeler ile ilgili olarak görüş ve yorumlarına başvurmak amacı ile 3. Başkanlar Zirvesi’ne davet edilmişlerdir, ancak kendileri iştirak etmemişlerdir. Buna karşılık Başkanlar Zirvesi’nin hemen sonrasında gerçekleştirilen Yönetim Kurulu toplantısı sırasında telefon ile ABTTF merkez ofisinin ziyaret edileceği bildirilmiş, ancak yaklaşık iki saat süren bekleyişe rağmen beklenen ziyaret gerçekleşmemiştir. Bu rencide edici durum karşısında ABTTF Yönetim Kurulu üzüntüsünü dile getirmek amacı ile bir kınama mektubu kaleme alarak saygıdeğer milletvekillerine iletmiş, milletvekillerinin sözüne artık güven duymadıklarını ifade etmişlerdir.


ABTTF’nin Rodop PASOK Milletvekili Ahmet Hacıosman'a ilettiği kınama mektubunun tamamını okumak için buraya tıklayınız.

ABTTF’nin İskeçe PASOK Milletvekili Çetin Mandacı'ya ilettiği kınama mektubunun tamamını okumak için buraya tıklayınız.
GALERİ