ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Azınlıktan Sanat

19.03.2004
Değişik tekniklerle yapılmış birçok resim, ama hepsinin ortak bir özelliği var: bir azınlığın insanlarının sanat duyguları.

Bugünden itibaren Belediye Galerisi’nde gezilebilecek sergini adı “Türk Azınlığın Günlük Hayatından Portreler”. Batı Trakyalı sanatçı Fevzi Ali, öğrencileri ve ressam Nilay Osman İzmirli ile birlikte, Yunanistan’daki Türk halkının yaşamını yansıtan çalışmalarını sergiliyor.

Yağlıboya, akrilik, kolajen yada pastel, 15 farklı sanatçı aynı zamanda farklı stillerini de tuvale yansıtıyorlar. Bazı resimler bir konuya bağlı kalmadan sadece meyveler ve çiçekleri yansıtsa da belli bir Türk atmosferi resimlerin içinde uçuşuyor ve izleyenleri de bundan mahrum bırakmıyor.

24 tanesi Fevzi Ali’ye ait, 67’den fazla resim Belediye Galerisi’nde görülebilir. Türk sanatçı değişik tekniklerle çalışıyor buna rağmen resimleri etkileyici doğa manzaraları ve Batı Trakya’da yaşayan insanların hayatlarını biraraya getiriyor.

Lena de Boer


Sergi 22 Mart Pazartesi günü saat 17:00’de Belediye Binası’nın birinci katında açılıyor. Sergi Pazartesi-Perşembe 08:00-17:00 ve Cuma 08:00-13:00 saatleri arası gezilebilir.

Ruhr Nachrichten (Witten), 19 Mart 2004, Cuma

Ruhr Nachrichten Gazetesi’nin internet sitesindeki haberin orijinali için tıklayınız.