ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Hollanda Lahey Batı Trakya Türk Kültür Derneği ABTTF’yi ziyaret etti

08.03.2010
6 Mart 2010 tarihinde Hollanda Lahey Batı Trakya Türk Kültür Derneği, Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu’nu (ABTTF) ziyaret etti. Başkan Salih Mehmet ve Yönetim Kurulu üyeleri, ABTTF Başkan Halit Habipoğlu, Genel Sekreter Özkan Reşit ve Disiplin Kurulu Başkanı İsmail Aptioğlu ile bir araya gelerek samimi bir ortamda yaklaşık üç saat süren bir görüşme gerçekleştirdiler.

ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, Hollanda Lahey Batı Trakya Türk Kültür Derneği heyetini selamladıktan sonra Batı Trakya Türk Azınlığı’nın durumunda yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi. 2010 yılı ile ilgili ABTTF’nin gerçekleştirdiği ve gerçekleştirmeyi planladığı çalışmalar hakkında bilgi veren Habipoğlu, ABTTF’nin Batı Trakya Türk Azınlığı’nın uluslararası zeminde temsilcisi olarak çalışmaya devam ettiklerini ifade etti.

Başkan Habipoğlu’nun konuşmasının ardından Dernek Başkanı Salih Mehmet ve Yönetim Kurulu üyeleri Hollanda Lahey Batı Trakya Türk Kültür Derneği’nin çalışmaları ve sorunları ile ilgili bilgilendirmede bulundu. Başkan Salih Mehmet, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın diasporada tek bir temsilcisi olduğunu, onun da ABTTF olduğunu ifade ederek en kısa zamanda ABTTF’ye katılacaklarını belirtti.

GALERİ