ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

AB Komisyonu Avrupa Parlamentosu’nun onayını aldı

11.02.2010
Şubat 2010- Kasım 2014 döneminde görev yapacak Avrupa Birliği Komisyonu (AB Komisyonu), Avrupa Parlamentosu’nda yapılan oylamada güvenoyu aldı. Yapılan oylamada 488 parlamenter Komisyon Başkanı Jose Manuel Barroso ve Komisyon üyelerine destek verirken 137 parlamenter aleyhte oy kullandı. 72 parlamenter ise çekimser kalmayı tercih etti. Oylamanın ardından AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, acil çözüm bekleyen sorunlar olduğunu ancak kendisi ve ekibinin hazır olduğunu ifade etti.

26 Ocak 2010 tarihinde yapılması planlanan oylama Uluslararası İşbirliği, İnsani Yardım ve Krizlere Müdahaleden Sorumlu Komiser adayı olarak gösterilen Bulgaristan Dışişleri Bakanı Rumiana Jeleva’nın Global Consult isimli şirket ile olan ilişkisi nedeni Brüksel’de tartışma yaşanmıştı. Avrupa Parlamentosu’nda yapılan oylama liste usulü olduğundan Komisyon’un onay almaması riski ortaya çıkmış, sonunda Bulgar Dışişleri Bakanı adaylığını geri çekmişti. Bunun üzerine yerine bir başka tanınmış Bulgar siyasetçi, Dünya Bankası Başkan Yardımcısı Kristalina Georgieva aday gösterilmişti. Krizin aşılmasının ardından yapılan oylama AB Komisyonu onay alarak göreve başladı.

Yunanistan’dan Maria Damanaki Denizcilik ve Balıkçılıktan Sorumlu Komiser oldu

AB Komisyonu’nda Yunanistan’dan Maria Damanaki, Denizcilik ve Balıkçılıktan Sorumlu Komiser olarak göreve başladı. 1952 yılında Girit’te doğan Damanaki, Avrupa Komisyonu’nda ilk kez görev yapacak. 1977-1993 yılları arasında milletvekilliği yapan Damanaki, Yunan Meclisi’nin ilk kadın Başkan Yardımcısı olma özelliği de taşıyor. 2000-2003 döneminde çeşitli parlamento komitelerinde PASOK’un Grup Başkanlığı’nı yürüten Damanaki, 2004-2009 döneminde Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi üyesi olarak görev yaptı.
GALERİ