ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

29 Ocak Milli Direniş Günü Batı Trakya, Türkiye ve Avrupa’da etkinliklerle anılacak

29.01.2010
29 Ocak 1988 tarihi Batı Trakya Türk Azınlığı’nın siyasi ve toplumsal baskılara kitlesel olarak “Dur!” dediği gün olmuş, Türk Azınlık’ın Milli Direniş Günü olarak tarihe not edilmiştir. 29 Ocak Milli Direniş Günü yirmi ikinci yıl dönümünde çeşitli etkinliklere anılacak.

29 Ocak Milli Direniş Günü Avrupa’da da etkinliklerle kutlanacak. Bu kapsamda 30 Ocak Cumartesi günü Hollanda Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği Rotterdam’da bir anma etkinliği düzenleyecek. Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) üyesi İngiltere Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği’nin 20. Kuruluş Yıldönümü kutlamaları çerçevesinde 31 Ocak 2010 Pazar günü Londra’da yapılacak olan etkinlik çerçevesinde 29 Ocak Milli Direniş Günü için bir anma töreni gerçekleştirilecek.

30 Ocak Cumartesi günü ABTTF üyesi Witten Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Witten’de, 31 Ocak Pazar günü ise Bavyera Batı Trakya Türkleri Derneği Münih’te gerçekleştirecekleri anma etkinlikleri ile Milli Direniş Günü’nü kutlayacaklar. Yine ABTTF üyesi Gütersloh ve Çevresi Yunanistan Batı Trakya Türkleri Kültür ve Aile Birliği ve Höchst i. Odw. Batı Trakya Türk Kültür Merkezi de 29 Ocak Milli Direniş Günü’ne özel etkinlikler düzenleyecekler.

ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, Batı Trakya ve İstanbul’da gerçekleştirilecek etkinliklere katılacaktır. Habipoğlu, Batı Trakya Türk Azınlığı’nı Batı Trakya’da temsil eden Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu (BTTADK) Başkanı İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete ve Türkiye’de temsil eden Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Genel Başkanı Ferruh Özkan ile bir araya gelerek bu önemli günde dayanışma ve beraberlik örneğini sergileyeceklerdir.
GALERİ