ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Galip Galip'in itiraz konusunda açıklaması

10.03.2004
Gümülcine'de yayınlanan Hronos (aşırı sağ eğilimli, 3000 tirajlı) gazetesinin 10 Mart 2004 tarihli nüshasında M.M. (Melahrini Martidou) imzasıyla yer alan bir haberin çevirisi.

Galip Galip'in itiraz konusunda açıklaması


PASOK'tan birinci sırada milletvekili seçilen Hrisa Manolia aleyhine, aynen 2000 yılı seçimlerinde olduğu gibi, seçim mahkemesi nezdinde itiraz dilekçesi sunulduğuna ilişkin söylentiler gitgide yayılıyor. Bu söylentileri sadece dedikodu olarak nitelendiren sağduyulu kişiler, böyle birşeyin mümkün olmadığını söylüyorlar.

Hronos gazetesi, konuyu Hrisa Manolia'nın da yer aldığı PASOK listesinde oy oranı itibarıyla ikinci sırada yer alan Galip Galip ile görüştü. Adıgeçen ile yaptığımız söyleşiyi aşağıda okuyabilirsiniz:

-Hronos: Şunu açık seçik bilmek istiyoruz: Milletvekili Sayın Hrisa Manolia' nın seçilmişliği aleyhine itiraz davası açmayı düşündüğünüze ilişkin söylentiler dolaşıyor. Böyle bir şey yapmayı düşünüyor musunuz?

-Galip Galip: Bunlar söylenti olsa gerek. Konuyu henüz incelemiş değilim. Ayrıca hiçbir hukukçuya da böyle bir şey yapması için vekalet vermedim.

 -H: Yani söylentileri açıkça yalanlıyorsunuz öyle mi?

 -G.G.: Evet, yani benim yanıtım, bu aşamada herhangi bir girişimde bulunmadığım şeklindedir.

 -H: Gelecekte de böyle birşey düşünmüyorsunuz, değil mi?

 -G.G.: Onu bilemem. Şimdilik bir girişimde bulunmadım diyorum. Eğer herhangi bir girişimde bulunursam, bunu ilk öğrenecek siz olursunuz.

Evet, milletvekili Sayın Manolia da, aday olmadan önce, yasaların öngördüğü tüm sıfat, makam ve mevkilerden arındığını, hatta yasaların men etmediği sıfatları dahi terkettiğini ifadeyle, "Sütten ağzımız yandığı için, yoğurdu da üfleyerek yiyoruz" dedi.