ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Genç ABTTF kuruldu

18.12.2009
12 Aralık 2009 tarihinde Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) 16. Dönem Yönetim Kurulu tarafından alınan karar gereği Fatma Reşit oybirliği ile Genç ABTTF’nin başkanı seçildi. 16. Dönem Yönetim Kurulu’nun yıllık olağan üçüncü toplantısında alınan karar ile ABTTF bünyesinde “Genç ABTTF (ABTTF Young)” organının oluşturulması sonrasında ABTTF Uluslararası Çalışmalar ve Lobi Grubu üyesi olarak görev yapan Fatma Reşit, ABTTF Young lideri olarak göreve getirildi. ABTTF’nin Batı Trakya Türk Azınlığı üyesi gençlerin aktif bir biçimde demokratik hak ve özgürlükler mücadelesine katılmalarını sağlamak amacı ile oluşturduğu Genç ABTTF, Avrupa’nın diğer azınlıkları tarafından kurulan gençlik kuruluşları ile iletişim ve diyalog kurarak uluslararası düzeyde faaliyet gösterecek.

Genç ABTTF’nin Başkanı Fatma Reşit oldu

7 Temmuz 1990 tarihinde Almanya’nın Neustadt kentinde dünyaya gelen Fatma Reşit, Heidelberg Üniversitesi’nde Hukuk Fakültesi’nde eğitimine devam ediyor. Hölty Gymnasium Wunstorf’da kolej eğitimini tamamlayarak abiturunu alan Reşit, öğrenimi sırasında 2006 yılında Amerika Birleşik Devletleri Kongresi ile Alman Federal Parlamentosu tarafından ortaklaşa yürütülen CBYX programını kazanarak 2006-2007 öğrenim yılında burslu olarak Oregon’da bulunan Bandon Koleji’nde okudu. Bandon Koleji’nden mezun olmasının ardından Almanya’ya dönen Reşit, Hölty Gymnasium Wunstorf’da öğrenimini tamamlamak üzere sosyoloji ağırlıklı dersler aldı. Bununla birlikte Reşit, 2007-2008 öğrenim yılında Hannover Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Borçlar ve Anayasa Hukuku eğitimi aldı.

Başarılı bir öğrenci olmanın yanı sıra Fatma Reşit, sosyal ve siyasi alanda da aktif bir yaşam sürdürüyor. Sosyal alanda kültürel etkinliklerde rol alan Reşit, Amerika Birleşik Devletleri’nde öğrenim gördüğü dönemde Bandon Koleji’nde dans ekibi üyesi olarak geleneksel Türk müziği ve dans figürlerinin sergilendiği “Anadolu” isimli koreografisi ile Bandon Koleji Dans Ekibi’ne Oregon Dans Şampiyonası’na birincilik kazandırdı. Bununla birlikte Bandon Koleji’nde öğrenim gördüğü sırada Türk kültürünü ve tarihini anlatan eğitim projeleri hazırladı. Siyasi alanda da aktif bir rol üstelenen Reşit, Sosyal Demokrat Parti’nin Gençlik Teşkilatı “Jusos” (Genç Sosyalistler) üyesi olarak yerel toplumu genç delege olarak temsil etti. Toplumsal duyarlılık projelerinde de çalışan Reşit, sosyal yardım projeleri kapsamında huzur evinde çalıştı, gönüllü olarak Matematik ve İngilizce dersleri verdi, Hannover Sosyal Ajansı’nda çalıştığı dönemde görme özürlü bir öğrenciye özel eğitim verdi.

Tercüme yaptığı dönemde ABTTF ile çalışan Fatma Reşit, ABTTF Uluslararası Çalışmalar ve Lobi Grubu üyesi seçilmesinin ardından Birleşmiş Milletler Durban Gözden Geçirme Konferansı’nda görev yaparak ilk uluslararası çalışmasını gerçekleştirdi. Bundan sonra pek çok uluslararası zeminde ABTTF adına görev yaparak Batı Trakya Türk Azınlığı’nı temsil eden Fatma Reşit, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’nda İnsani Boyut Toplantıları’na katılıyor. Bununla birlikte Reşit, Avrupa Azınlıkları Gençliği’nin (YEN) Yaz Değişim Programı’na katılmasının ardından YEN tarafından Avrupa Konseyi’nde düzenlenen Eski ve Yeni Azınlıklar Semineri’nde Batı Trakya Türk Azınlığı’nı temsil etti.

Genç ABTTF başkanı seçilmesi ile ilgili olarak Fatma Reşit, “Genç ABTTF, Batı Trakya Türk Azınlığı üyesi gençlere yönelik olarak bilinçlendirme kampanyası oluşturarak Batı Trakya’da yaşanan olaylar hakkında sürekli bilgilendirmede bulunacak, bununla birlikte sorunların çözümüne yönelik olarak genç ve dinamik bir yapı içerisinde faaliyet gösterecektir. Uluslararası zeminde ise Genç ABTTF, Avrupa Azınlıkları Gençliği’ne üye olarak Avrupa’nın geleneksel azınlıkları üyesi gençler ile bir araya gelerek lobi faaliyetinde bulunmayı hedeflemektedir” şeklinde konuştu.

Habipoğlu: Genç ABTTF dinamizm ve enerjisi ile demokratik mücadelemize yeni bir boyut kazandıracaktır

Konu ile ilgili olarak ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, “ABTTF’nin uzun yıllardır uluslararası zeminde gerçekleştirmekte olduğu çalışmalar ve lobi faaliyetleri neticesinde elde edilen bilgi birikimi ve deneyim, demokratik bir mücadelede gençlerin yaşamsal öneme sahip olduğunu göstermiştir. Avrupa’nın geleneksel azınlıklarına mensup gençleri ile sürekli ve kalıcı diyalog oluşturmak amacı ile Genç ABTTF’yi kurmuştur. Bununla birlikte Genç ABTTF, Almanya’da yaşayan Batı Trakya Türk Azınlığı üyesi genci aynı çatıda buluşturacaktır. Genç ABTTF, ABTTF’nin uluslararası zeminde göstereceği çalışmalar ve lobi faaliyetleri için ihtiyaç duyulan kadroların yetişmesine de büyük bir katkı sağlayacaktır. Gençlerin sahip olduğu dinamizm ve enerji şüphesiz ABTTF düzeyinde de etkisini gösterecektir” açıklamasında bulundu.
GALERİ