ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Gümülcine Türk Gençler Birliği’den açıklama

01.03.2004
Gümülcine Türk Gençler Birliği (GTGB)’nin 01/03/2004 tarihli açıklaması:

"2004 yılında GTGB'nin tabelasının hala yerine asılamamış olması, başta dernek camiası olmak üzere tüm Batı Trakya Türkleri’nde derin hayal kırıklığına yol açmaktadır. Bu demokrasi ayıbının düzeltilebilmesi için anayasa ve yasaların çizdiği yoldan ayrılmadan, sorunun kamuoyumuzun gündeminde tutulması, ayrıca Avrupa ve dünya çapında ifade ve örgütlenme özgürlükleriyle ilgilenen kişi ve kuruluşların dikkatine getirilmesi gerekli görülmektedir.

GTGB, Batı Trakya Türk gençlerinin işsizlik ve bilhassa orta öğrenime devam edemeyen gençlerin yaşamsal sorunlarıyla yakından ilgilenmelidir. Bu amaçla derneğin, toplumun haklı talep ve beklentilerini tespit ederek yöneticilere duyurması, daha sonra da yapılacak çalışma ve reformların takipçisi olması sağlanmalıdır.

Spor, müzik, folklor ve sanat alanlarındaki program ve etkinliklerin kırsal nüfus gençlerine yönelik olarak yaygınlaştırılması, bu suretle 9 yıllık zorunlu öğrenim sürecini tamamlama fırsatını elde edemeyen gençlere bazı yeni sosyal imkanlar yaratılması arzu edilmektedir.

İşsiz gençlere istihdam imkanlarını araştırmanın yanı sıra, toplumumuzun bu kesiminin devletin ve AB'nin sosyal güvenlik alanında sağladıkları kolaylıklardan da yararlanmalarına yardımcı olunmalıdır.

Başta tütün tarımı olmak üzere AB'nin prim ve mali desteğiyle ayakta duran sektörlerde çiftçi ve köylü gençlere yardımcı olmak, alternatif ürünler konusunda onlara rehberlik etmek, eğitim programları düzenlemek ve kurumlarla azınlık gençleri arasında köprü oluşturmak gerekmektedir. GTGB, azınlığın sorunlarının dile getirilebildiği geniş tabanlı barışçıl bir sivil toplum platformu olarak hizmet görmeli, çalışmalarını bu alanlara da yaymalı, Yunanistan'daki diğer sivil toplum örgütleriyle temas ve diyalog kurmalı, sorunlara çözüm için öneri ve projeler geliştirmeli, halkın ihtiyaç ve çıkarlarına hizmet etmelidir. “