ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Hollanda B.T.T.K.D.D. ve BAL-GÖÇ arasnda karşılklı ziyaretler

24.11.2009
Hollanda Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği (HBTTKDD) sekreteri Ahmet Kaydır, merkezi Bursa’da bulunan Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneğini (BAL-GÖÇ) ziyaret etti. Ahmet Kaydır, BAL-GÖÇ ziyareti esnasında BAL-GÖÇ Genel Başkanı Prof. Dr. Emin Balkan ve BAL-GÖÇ Genel Sekreter yardımcısı Kader Özlem ile görüştü.

BAL-GÖÇ’ün Bursa’daki genel merkezinde gerçekleşen ziyarette,Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği ile Hollanda Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği’nin faaliyetleri hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.Hollanda Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği ile Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin işbirliği içerisinde olmasının önemi vurgulandı.

Merkezi Bursa’da bulunan Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (BAL-GÖÇ) Yönetim Kurulu üyesi ve BAL-GÖÇ Türk Halk Müziği Koro Şefi Dr. Cemil Tüzüner Hollanda Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği’ni (HBTTKDD) ziyaret etti.HBTTKDD’nin Den Haag (Lahey) şehrindeki lokalinde gerçekleşen ziyarette,Dr. Cemil Tüzüner,Dernek Başkanı Mustafa Yusuf,Yönetim Kurulu üyeleri ve dernek üyeleri tarafından ağırlandı.

Bu ziyaretten dolayı çok memnun olduklarını ifade eden HBTTKDD Başkanı Mustafa Yusuf,Dr. Cemil Tüzüner’e Derneğin çalışmaları hakkında bilgiler verdi.Hollanda’daki Batı Trakya ve Balkan Türkleri hakkında da bilgiler veren Mustafa Yusuf,daha öncede BAL-GÖÇ Genel Başkanı Prof. Dr. Emin Balkan’ın HBTTKDD’yi ziyaret ettiğini,bu ziyaretten çok memnun kaldıklarını,kısa bir süre öncede HBTTKDD Sekreteri Ahmet Kaydır’ın BAL-GÖÇ’ü ziyaret ettiğini hatırlattı.Yusuf,bu karşılıklı ziyaretlerin iki kurum arasında işbirliğinin sağlanması açısından önemine vurgu yaptı.

Dr. Cemil Tüzüner,HBTTKDD Yönetim Kurul’u ve üyelerine BAL-GÖÇ Genel Başkanı Prof. Dr. Emin Balkan’dan selamlar getirdiğini ifade etti.Hollanda’da Batı Trakya Türkleri ile bir arada olmaktan çok memnun olduğunu belirten Tüzüner,HBTTKDD’nin önemli bir misyon üstlendiğini ifade etti.

Hollanda Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği
GALERİ