ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Evripidis Stilianidis bakan yardımcısı oldu

09.03.2004
Gümülcine'de yayınlanan Hronos (aşırı sağ eğilimli, 3000 tirajlı) gazetesinin 9 Mart 2004 tarihli nüshasında yer alan bir haberin çevirisi.

Evripidis Stilianidis bakan yardımcısı oldu


Evet, onlarca yıl aradan sonra, nihayet bölgemizden de değerli bir insan layık olduğu makama getirildi. Trakya bölgesi uzun yıllar süren bir ihmalin ardından kaale alındı ve nihayet kabinede temsil edilecek. Hem de bir kişiyle değil, kutsal Trakya bölgesinin yetiştirdiği güzide iki evladı tarafından.

Evet, Dışişleri Bakan Yardımcılığına getirilen YDP Rodop milletvekili Evripidis Stilianidis ile Tarım Bakan Yardımcılığına getirilen YDP İskeçe milletvekili Alekos Kontos'tan bahsediyoruz.

Yarın (10 Mart) yeni Bakanlar Kurulu ant içerken, ekranların başına geçecek olan tüm Trakya halkının kabinedeki bakan ve yardımcılarının arasında iki evladının da yer aldığını görünce göğsü kabaracaktır. Her iki bakan yardımcısı da, Trakya halkının bağrından çıkmış ve getirildikleri görevlere layık evlatlarımızdır.

Soydaşlar ve dış Helenler masasından sorumlu olacağı tahmin edilen Dışişleri Bakan Yardımcımız Sayın Evripidis Stilianidis, bu göreve getirilmesinin hemen ardından yaptığı ilk açıklamada şunları belirtti: "Bakan Yardımcılığına getirildiğim Dı şişlerimizde çok değerli ve kariyerden diplomat 700 görevli bulunmaktadır. Bu insanları, uzmanlaşmış oldukları alanlarda, layık oldukları şekilde değerlendirmek suretiyle dış politika alanında ülkemize yararlı hizmetlerde bulunacağız. Şimdiye kadar bu insanlar, Giorgo Papandreou'nun Bakanlığı döneminde ikincil bir duruma itilmişlerdi. Zira birincil öneme sahip kişiler, Sayın Bakanın özel danı şmanlarıydı. Biz, işte bu düzeni yeni baştan tanzim ve ıslah etmeye, böylelikle de dış politika alanında ülkemize yararlı hizmetlerde bulunmaya gayret edeceğiz".

Evet, Sayın Bakan Yardımcımız Atina'daki ilk açıklamalarında bu ilginç görüşleri dile getiriyor. Bu da gösteriyor ki, devlet, YDP iktidarı döneminde yeniden yapılandırılacaktır.