ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF, Fürth’te bayram eğlencesi düzenledi

05.10.2009
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), 26 Eylül 2009 tarihinde Almanya’nın Fürth kentinde bayram eğlencesi düzenledi. 20. Kuruluş yılını Almanya’nın kuzeyinde Dortmund Beyaz Saray’da 3 Ocak 2009 tarihinde kutlayan ABTTF, Almanya’nın güneyinde bulunan ABTTF üyesi dernekler ile o bölgede yaşayan Batı Trakya Türkleri’ni biraraya getirmek amacı ile Yönetim Kurulu kararı ile Fürth’te Ramazan Bayramı eğlencesi düzenleme kararı almıştı. MTV Grundig Salonu’nda düzenlenen bayram eğlencesi, Almanya’nın güneyinde faaliyet gösteren ABTTF üyesi dernekler ile bölgede yaşayan Batı Trakya Türkleri’ni bir araya getirdi.

Bayram eğlencesinde Batı Trakya Türkleri’nin yakından tanıdığı ve severek dinlediği TRT Türk Halk Müziği Ses Sanatçısı Rüstem Avcı, türküleri ile dinleyicileri onurlandırdı. Bu güzel bayram eğlencesinde Türkiye’den pop müziği sanatçısı Pelin Bindal ve yılların deneyimi ile canlı orkestra Grup Çağlayan sahne alarak birbirinden güzel şarkılar ile dinleyicilere güzel dakikalar yaşattılar.

Habipoğlu seçimlerde Türk adayları destekleme çağrısında bulundu

Eğlencenin başında konuşma yapan ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, ABTTF’nin üye dernekler ile Batı Trakya Türkleri’nin verdiği güç sayesinde uluslararası zeminde başarılı şekilde lobi çalışmaları ile çeşitli faaliyetlerde bulunduğunu ifade etti. Habipoğlu, ABTTF’nin 20. Kuruluş Yılı’nı kuzeyde Dortmund’ta gerçekleştirmeleri nedeni ile güneyde yaşayan pek çok Batı Trakya Türk’ünün uzak mesafe nedeni ile etkinliğe katılamadıklarını ifade ederek bayram eğlencesini Fürth’te düzenleyerek bölgede yaşayan Batı Trakyalılarla buluştuklarını belirtti. ABTTF Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Fürth’e geldiklerini söyleyen Habipoğlu, ABTTF’yi yalnız bırakmadıkları için değerli ses sanatçısı Rüstem Avcı ile Pelin Bindal ve Grup Çağlayan’a teşekkürlerini sundu.

Batı Trakya’da yaşanan olaylar ile ilgili olarak Habipoğlu, 4 Ekim 2009 Yunanistan erken seçimleri ile ilgili değerlendirmede bulundu. Habipoğlu, 19 Eylül 2009 tarihinde Batı Trakya’da gerçekleştirilen ilk Başkanlar Zirvesi ile ilgili bilgi vererek Zirve’de “Türk’ün oyu Türk’e” sloganı ile seçimlerde Türk adayları destekleme kararı aldıklarını ifade etti.

Katılımın düşük olduğu eğlencede Batı Trakya Türkleri gecenin geç saatlerine kadar keyif dolu dakikalar yaşadılar.
GALERİ