ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Mehmet Emin Aga Hollanda’da dualarla anıldı

15.09.2009
Eski seçilmiş İskeçe Müftüsü Mehmet Emin Aga ölümünün üçüncü yılında Hollanda Lahey Batı Trakya Türk Kültür Derneği tarafından düzenlenen törenle anıldı. 9 Eylül 2009 Çarşamba akşamı gerçekleştirilen etkinliğe yapılan iftarla başlandı.

Saat 19:30 başlayan anma programında Türk İslam Kültür Vakfı İmamı Sait ÇELİK merhuma Yasin-i serif okudu ve dualar edildi. Hollanda Lahey Batı Trakya Türk Kültür Derneği Başkanı Salih MEHMET, Mehmet Emin Aga’nın hayatını içeren bir konuşma yaptı. Salih MEHMET, verdikleri mücadeleleri dile getirdiği, Mehmet Emin Aga’yi, Dr. Sadık AHMET’i tüm mücadelede emeği geçenleri unutmadıklarını unutturtmayacaklarını söyledi. “Emanet aldığımız bu kutsal davayı sonuna kadar sürdüreceğiz” diyen Salih MEHMET konuklara katılımlarından dolayı da teşekkür etti.

Türk Dernekleri adına söz alan Lahey Türk Platformu Asbaşkanı Baycan Güneş de günün anlamı ile ilgili bir sunum yaptı.

Hollanda Lahey Batı Trakya Türk Kültür Derneği’nin etkinliğine, TC Lahey Büyükelçiliğini temsilen Levent TÜRKER, merkezi Amsterdam’da olan Hollanda Türk Federasyon Asbaşkanları Tuncay BAHTİYAR ve Kadın Kolları Başkanı Yonca ALPAR, Lahey Türk Dernekleri Platformu Başkanı Rüstem AKARSU ve Koordinatörü Osman ÇAKICI, Hollanda Türk Müzesi Başkanı Salih DADAK, Türk İslam Kültür Vakfı Başkan Yardımcısı Ramazan ESKİDEMIRCİ, Hollanda Azerbaycan Türk Kültür Derneği Asbaşkanı Baycan GÜNES, Bouwlust Türk Derneği Başkanı Doğan ARSLAN ve Yönetim kurulu üyeleri, Erzurumlular Vakfı Başkanı, Hollanda Nogay Türkleri Vakfı Başkanı Orhan DEMİRCİ ve Koordinatörü Mehmet CAN, Diyanete bağlı Spoorwijk Camii ve Ahi Evran Camii Başkanları, Den Haag Üniversitesi Öğrenci Derneği Başkanı Ali SUSAM, Utrech Üniversitesi Öğrenci Derneği Başkanı Armand SAĞ ve çoksayıda dernek üyesinin yogun ilgi gösterdi.

Yaklaşık 200 kişinin katılımı ile Ali Baba Düğün Salonunda yapılan ve Hollanda Diyanet Vakfı Başkani Bülent ŞENAY, ABTTF Başkanı Halit HABİPOĞLU, ABTTF eski Başkanı Necmi HASANOĞLU, Hollanda Türk İslam Kültür Dernekleri Federasyonu Arif YAKIŞIR’ın da mesaj gönderdiği etkinlikte misafirler daha sonra Dernek lokalini ziyaret ederek üyeler ile geç saatlere kadar sohbet ettiler.

Hollanda Lahey Batı Trakya Türk Kültür Derneği
GALERİ