ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF ve BTTDD Başkanları yeniden İstanbul’da buluştu

14.09.2009
12-13 Eylül 2009 tarihlerinde Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) ve Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) İstanbul’da yeniden bir araya geldiler. Batı Trakya’da gerçekleştirilmesi planlanan ancak kuvvetli yağış ve muhtemel sel uyarısı nedeni ile ertelenen Başkanlar Zirvesi için İstanbul’da yeniden bir araya gelen ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu ve BTTDD Başkanı Ferruh Özkan, birlik ve beraberlik mesajı gönderdiler.

Erken genel seçimler konusu toplantıda tartışıldı

BTTDD Başkanı Ferruh Özkan tarafından hazırlanan çalışma ziyareti kapsamında Habipoğlu ve Özkan, BTTDD Eski Genel Başkanı ve Avcılar Eski Belediye Başkanı Tahsin Salihoğlu, BTTDD Eski Genel Başkanı ve İslâm Tarih Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi Genel Direktörü Dr. Halit Eren ve BTTDD Eski Genel Başkanı Avukat Burhanettin Hakgüder’i ziyaret ettiler. Gerçekleştirilen görüşmeye ABTTF Uluslararası Çalışmalar ve Lobi Grubu üyesi Rıdvan İsmail de eşlik etti.

ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, ABTTF’nin çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulundu. Uluslararası zeminde yürütülen faaliyetler ve lobi çalışmaları neticesinde ABTTF’nin saygın bir kuruluş olarak kabul edildiğini ifade eden Habipoğlu, Avrupa Birliği Temel Haklar Platformu ve Avrupa Diyalog Forumu üyelikleri ile Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunlarının Avrupa Birliği zeminine giderek daha fazla taşındığını dile getirdi.

Görüşmede BTTDD Başkanı Ferruh Özkan ise Genel Başkan seçilmesinin ardından Batı Trakya’ya gerçekleştirdiği ziyaretler hakkında bilgi verdi. Özkan, Yunanistan İstanbul Başkonsolosu Vasilis Bornovas’ı makamında ziyaret ederek diyalogun başlatılmasını önemli bir adım olarak değerlendirdi. Ayrıca Özkan, ABTTF, BTTDD ve BTTADK Başkanları olarak AKP İstanbul Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu ile gerçekleştirdikleri görüşme hakkında bilgi verdi. Ardından Özkan, 19-20 Eylül 2009 tarihine ertelenen Başkanlar Zirvesi hakkında bilgi vererek toplantının gündem konusunu oluşturan erken genel seçimler konusunda görüşlerini beyan etti.

Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen toplantıda Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunları tartışılarak yaklaşan erken genel seçimler konusu tartışılarak Azınlık’ın erken genel seçimlere bakışı ve tutumu konusunda taraflar görüşlerini paylaştılar.
GALERİ