ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF, BTTDD ve BTTADK AKP İstanbul Milletvekili Müezzinoğlu ile görüştü

07.09.2009
5 Eylül 2009 tarihinde Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) ve Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu (BTTADK), Gümülcine doğumlu Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) İstanbul Milletvekili Sayın Mehmet Müezzinoğlu’nu ziyaret ettiler.

BTTDD Başkanı Ferruh Özkan’ın girişimi ile Türkiye’ye düzenlediği çalışma ziyareti kapsamında İstanbul’da bulunan ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu ile Romanya dönüşünde İstanbul’da bulunan BTTADK Başkanı ve İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete, Batı Trakyalı AKP İstanbul Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu ile bir araya gelerek Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunlarını görüştüler.

Batı Trakya Türk Azınlığı temsilcisi kuruluşları birlik ve beraberlik sergilediler

ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, ABTTF’nin faaliyetleri ve lobi çalışmaları hakkında Milletvekili’ni bilgilendirdi. ABTTF’nin Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi üyesi olmasını takiben uluslararası zeminde gösterdiği faaliyetlerin ve gerçekleştirdiği lobi çalışmalarının önemli bir seviyeye geldiğini söyleyen Habipoğlu, sorunların uluslararası zemine taşınmasının Yunanistan için bir baskı unsuru oluşturduğunu dile getirdi. Aynı zamanda Avrupa Azınlıkları Federal Birliği (FUEN) üyesi olan ABTTF’nin Avrupa’da yaşayan geleneksel azınlıklar ile işbirliği içinde olduklarını söyleyen Habipoğlu, Avrupa’da yürütülen çalışmalar açısından diğer azınlıkların yürüttükleri çalışmalara ve deneyimlerine ortak olmanın mücadelenin stratejisinin belirlenmesi bakımından büyük bir öneme sahip olduğunu dile getirdi. Avrupa Birliği Temel Haklar Platformu ile Avrupa Parlamentosu Avrupa Diyalog Forumu’na üye olunması ile birlikte Azınlık’ın sorunlarının Avrupa Birliği zeminine taşınma fırsatının yakalandığını söyleyen Habipoğlu, ABTTF’nin artık uluslararası alanda saygınlık kazanmış profesyonelleşmiş bir sivil toplum örgütü formuna kavuştuğunu ifade etti.

BTTADK Başkanı ve İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete, Batı Trakya’da son dönemde yaşanan gelişmeler hakkında bilgi verdi. Mete, İskeçe’ye bağlı Okçular Camii’nin 2 Eylül 2009 tarihinde üçüncü kez kundaklandığını dile getirerek BTTADK’nın saldırıyı kınadığını dile getirdi. Mübarek Ramazan ayında gerçekleşen kundaklamanın Batı Trakya Türk Azınlığı’nı derinden üzdüğünü söyleyen Mete, Okçular Camii’nin 2004 yılı genel seçimlerinde yakıldığını hatırlatarak Camii’nin Yunanistan’ın erken genel seçime gitme kararı aldığı günde bir kez daha kundaklanmasının düşündürücü olduğunu belirtti. Erken genel seçim kararı ile ilgili olarak Ahmet Mete, Başbakan Karamanlis’in konuşmasında ülkesinin kritik bir dönemden geçtiğini ifade ettiğini kritik dönemlerin kritik kararlarından birinin de erken genel seçime gitmek olduğunu söylediğini belirtti. 4 Ekim 2009 tarihinde gerçekleştirilecek erken genel seçimler ile ilgili olarak Mete görüşlerini Milletvekili’ne aktardı.

Ardından BTTDD Ferruh Özkan, Genel Başkan seçilmesi ile Batı Trakya’yı ziyaret ederek temaslarda bulunduğunu dile getirdi. Ferruh Özkan, Yunanistan İstanbul Başkonsolosu Vasilis Bornovas’ı makamında ziyaret ederek diyalogun başlatılmasını önemli bir adım olarak değerlendirdi. Özkan, üç ayaklı sacayağını oluşturan ABTTF, BTTDD ve BTTADK başkanlarının bir araya gelerek ortak bir çalışma yürütecek olmasının önemini ifade ederek 12 Eylül 2009 tarihinde gerçekleştirilecek ilk toplantının Batı Trakya’da olacağını söyledi. Özkan, ABTTF, BTTDD ve BTTADK ortak kararını ilk olarak Milletvekili’ne bildirdiklerini söyledi.

Müezzinoğlu: “Birlik ve beraberlik içerisinde olmanızdan mutluluk duyuyorum”

Sayın Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, Batı Trakya Türk Azınlığı’nı Batı Trakya, Avrupa ve Türkiye’de temsil eden üç kuruluş olan BTTADK, ABTTF ve BTTDD’nin başkanlarının bir araya gelmesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek sergilenen birlik ve beraberlikten etkilendiğini dile getirdi. Müezzinoğlu, her bir kuruluşun Türk Azınlık için ayrı ayrı ama çok önemli faaliyetler gerçekleştirdiğini söyleyerek üç kuruluşun temsilcisini başarılarından ve gerçekleştirdikleri çalışmalardan dolayı tebrik etti.
GALERİ