ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Hollanda’daki Batı Trakya Türkleri Leeuwarden şehrindeki iftarda buluştu

31.08.2009
Mübarek Ramazan ayı vesilesiyle 23 Ağustos 2009 Pazar günü, Friesland Eyaleti’nin Leeuwarden şehrinde, Hollanda Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği ile Hollanda Diyanet Vakfı Leeuwarden Ulu Camii ortaklaşa bir iftar yemeği düzenlediler. T.C Lahey Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri ve Hollanda Diyanet Vakfı (H.D.V) Başkanı Doç. Dr. Sayın Bülent Şenay’ında katıldığı iftar yemeğinde Friesland Eyaleti’nde yaşayan Batı Trakya Türkleri ile Hollanda’nın diğer bölgelerinde yaşayan Batı Trakya Türkleri bir araya gelme imkanı buldular.

T.C Lahey Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri ve Hollanda Diyanet Vakfı Başkanı Doç. Dr. Bülent Şenay iftar yemeğinin ardından yapmış olduğu konuşmada,Ramazan ayının anlam ve öneminden bahsetti.Ramazan ayının birlik ve beraberlikleri pekiştiren bir rahmet ve bereket ayı olduğunu belirten Şenay,Batı Trakya Türkleri ile Anadolu Türkleri’nin, memleketlerinden çok uzaklarda,Hollanda’nın Leeuwarden şehrinde bu iftar vesilesiyle bir araya gelmiş olmalarının bunun en önemli göstergesi olduğunu söyledi.

Hollanda Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Yusuf iftar yemeğinin ardından bazı açıklamalarda bulundu.Yusuf, “Hollanda Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği olarak,Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın ve İslam aleminin mübarek ramazan ayını tebrik eder,hayırlara vesile olmasını dileriz” dedi.Hollanda Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği’nin kuruluşundan önceki yıllarda,Hollanda’daki Batı Trakya Türkleri’nin kendi çabalarıyla iftarlar ve bayramlaşmalar düzenlediklerini ve bu iftarlar ve bayramlaşmaların geleneksel hale geldiğini belirten Yusuf,geleneksel hale gelmiş olan bu organizasyonların bu sene Hollanda Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenleneceğini söyledi.Bu yıl Hollanda’da Batı Trakya Türkleri’nin yaşadıkları dört farklı bölgede iftar organizasyonları planladıklarını söyleyen Yusuf, “Friesland Eyaleti’nde yaşayan Batı Trakya Türkleri’nin yoğun ilgi gösterdikleri,Hollanda Diyanet Vakfı Leeuwarden Ulu Camii ile ortaklaşa düzenlediğimiz ve T.C Lahey Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri ve (H.D.V) Başkanı Doç. Dr. Sayın Bülent Şenay hocamızın katılımlarıyla bizleri onurlandırdıkları,bu seneki ilk iftar organizasyonumuzu bu akşam gerçekleştirmiş bulunuyoruz.Hollanda Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği,Batı Trakya’dan kilometrelerce uzakta,Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın kültürünü yaşamaya,yaşatmaya ve tanıtmaya devam ediyor.” dedi.

Hollanda Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği
GALERİ