ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Ahmet Mehmet'in taraftarlarının büyük bir hayal kırıklığı

08.03.2004
Gümülcine'de yayınlanan Hronos (aşırı sağ eğilimli, 3000 tirajlı) gazetesinin 8 Mart 2004 tarihli nüshasının yorumlar sütununda yer alan bir yazının çevirisi

PASOK Rodop milletvekili adayı Ahmet Mehmet'in taraftarları büyük bir hayal kırıklığı yaşadılar. Oysa seçimlerden birkaç gün önce gelen mesajlar çok umut vericiydi. Ahmet Mehmet gittiği her yerde coşkuyla karşılanıyor ve büyük bir farkla seçimleri kazanacağa benziyordu.

Türk televizyonu Perşembe günü öğle saatlerinde Rodop ilindeki iki azınlık milletvekili adayından söz etti. Bu adaylar, Galip Galip ile İlhan Ahmet'ti. İşte bu andan itibaren azınlığın görüşünde değişiklikler yaşanmaya başladı.

Ahmet Mehmet son darbeyi ise hafta sonu yaşadı. Dostları olarak gördüğü kişiler, yani kurmayları onu yalnız bıraktılar. Bu kişiler ne mi yaptılar? Başka adaydan yana tavır takındılar.

Buna benzer bir durum da, Stergios Stavropoulos cephesinde yaşandı. Stavropoulos da kurmayları tarafından yalnız bırakıldı ve seçim kampanyasını tek başına sürdürmek zorunda kaldı. Stavropoulos, azınlığın kendisine oy vereceğine inanarak seçim kampanyasının 15 gününü azınlık köylerini ziyaret etmek suretiyle boşa harcadı. Bunun bir taktik olduğunu, azınlığın kendisini sevmesine rağmen, ona oy vermeyeceğini anladığı zaman Hristiyan seçmenlere yöneldi, ancak, artık bunun için de çok geç kalmıştı.

Sayın Stavropoulos'un şansızlığı, PASOK'un genelde de oy kaybına uğramasaydı. Bu, belki de Sayın Stavropoulos'un mücadelesini başka cephelerden sürdürmeye başlamasının bir işareti de olabilir.