ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF, Başbakan Kostas Karamanlis’e yönelik açık çağrı kampanyası başlattı

13.08.2009
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), Batı Trakya Türk Azınlığı’nı büyük bir endişeye sevk eden bölgede son dönemde cereyan eden olaylar nedeniyle ülkemiz Yunanistan Başbakan’ı Kostas Karamanlis’e açık çağrıda bulunma ve bununla ilgili bir elektronik posta kampanyası başlattığını ilan eder.

Azınlık üyesi kişiler ile sahibi oldukları veya görev aldıkları kuruluşlara yönelik hoşgörüsüz ve sert tutum nedeni ile biz Batı Trakya Türk Azınlığı derin bir endişe içerisindeyiz. Doğu Makedonya-Trakya Bölge Genel Sekreteri Dimitris Stamatis’in göreve geldiği günden itibaren Batı Trakya Türk Azınlığı’na yönelik tutum sertleşmiş, günlük yaşamın bir parçası olan “ötekileştirme” bugün sosyal barışı ve toplumsal huzuru tehdit eden bir düzeye ulaşmıştır. Yunanistan ulusal ve yerel medyasında Batı Trakya Türk Azınlığı’na yönelik nefret temelli yayınların, Azınlık mensuplarına ve kurumlarına yönelik asılsız suçlamaların artması ve Azınlık’ın doğrudan hedef gösterilmesi durumun ciddiyetine işaret etmektedir.

1923 Lozan Barış Antlaşması’nın imzalanması ile ülkesi Yunanistan’a bırakılan ve ülkesine derin bir saygı ve sadakat ile bağlı olan Batı Trakya Türk Azınlığı’nı endişeye sevk eden durumun ortadan kaldırılarak barış içinde bir arada yaşam için gerekli olan hoşgörü ve karşılıklı saygının yeniden inşa edilmesi Hükümet’in sorumluluğudur. Sayın Başbakan Kostas Karamanlis’e açık çağrı mektubunun iletilmesinin ardından şimdi Batı Trakya Türk Azınlığı sesini duyurmalı, tepkisini göstermelidir. ABTTF, Batı Trakya Türk Azınlığı’nı demokrasi kuralları çerçevesinde hukuka uygun olarak tepkisini göstermeye ve e-posta kampanyasına katılarak açık çağrıyı Başbakan Karamanlis’e göndermeye davet eder.

Ülkemiz Başbakanı Kostas Karamanlis’e açık çağrı ve çağrının Türkçe tercümesine ulaşmak için buraya tıklayınız.