ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Batı Trakyalılar'ın muhteşem buluşması

12.01.2004








Avrupa Bati Trakya Türk Federasyonu tarafindan birincisi düzenlenen Yilbasi Balosu 24/12/2003 aksami Dortmund Beyaz Saray'da yapildi. Yapilan geceye beklenenin çok üstünde Bati Trakyali'nin ilgi göstermesiyle yasanan cosku daha da artmistir. Almanya'nin dört bir yanindan, bazilari 500-600 km mesafeden, 12-13 otobüsle gecenin yapilcagi salona gelen konuklardan, can güvenligi göz önüne alinarak, ancak 2500 kadari içeri alinabilmistir. Bu yüzden yüzlerce Bati Trakyali geceye katilamadan geri dönmek zorunda kalmistir.

ABTTF Yönetim Kurulu üyelerini yanisira, Gümülcine Milletvekilleri Ahmet Mehmet ve Galip Galip, Türkiye Cumhuriyeti Muavinkonsolosu Serdar Belentepe, ABTTF Kurucu Baskani Cafer Alioglu, Iskeçe Türk Birligi Baskani Sayin Dr. Çetin Mandaci, Bati Trakya Yüksek Tahsilliler Dernegi Kadinlar Kolu Baskani Sayin Ayse Galip, Bati Trakya Azinligi Yüksek Tahsilliler Dernegi Kadinlar Kolu yöneticisi Bedia Bekiroglu ve esi Avukat Sayin Adem Bekiroglu'nun da aralarinda bulundugu çok degerli konuklarin katildigi gecede, açilis ABTTF Yönetim Kurulu Baskani Halit Habipoglu tarafindan yapilan konusmayla basladi. Sayin Habipoglu yaptigi konusmada Avrupa Bati Trakya Türk Toplumu'nun ve özellikle derneklerinin son zamanlarda yasadigi sikintilardan bahsederek, yapilanlarin kendisini ve Avrupa Bati Trakya Türk Toplumu'nu kesinlikle yollarindan döndüremeyecegini belirtmistir. Sayin Habipoglu, konusmasinin sonunda, 2003 yili içerisinde yasanan üzücü savas ve terör olaylarini siddetle kinayarak, 2004 yilinin gelecege umutla bakacagimiz bir yil olmasini temenni etmis ve en iyi yeni yil dileklerini iletmistir.

Daha sonra söz alan Gümülcine Milletvekilleri Ahmet Mehmet ve Galip Galip, Türkiye Cumhuriyeti Muavinkonsolosu Serdar Belentepe, Iskeçe Türk Birligi Baskani Sayin Dr. Çetin Mandaci, Bati Trakya Yüksek Tahsilliler Dernegi Kadinlar Kolu Baskani Sayin Ayse Galip, ABTTF Kurucu Baskani Cafer Alioglu da birlik ve beraberligimize yönelik yapilan çalismalari kinayan konusmalar yapmislar ve bu sikintilardan uzak bir yeni yil dilemislerdir.

Geceye katilan Bati Trakya Azinligi Yüksek Tahsilliler Dernegi Kadinlar Kolu Dikis-Nakis Kursu ögrencilerinin Sayin Bedia Bekiroglu'nun yönetiminde canlandridigi Kina gecesi ve düzenlemis oldugu defile, Espelkamp Bati Trakya Türkleri Dernegi Çocuk Korosu, Iskece Türk Birligi Türk Halk Müzigi Orkestrasi, Grup Yeni Dogus ve ses snatçisi Ahmet Kandemir'in seslendirmis oldugu sarkilar ve türküler katilanlardan yogun ilgi görmüs ve büyük bir coskunun yasanmasini saglamistir.

Gecede Sayin Bedia Bekiroglu, Türkiye Cumhuriyeti Muavinkonsolosu Serdar Belentepe ve ABTTF Yönetim Kurulu Baskani Halit Habipoglu'na ögrencilerinin el emegi birer tablo hediye etmistir.

Gece de yapilan çekilise de çok yogun bir ilgi olmus, aralarinda 0 km bir arabanin da bulunudugu hediyeler, kazananlara büyük bir sevinç yasatmistir.

Yunanistan'in Düsseldorf Baskonsolosu Sayin Ioannis Rizopoulos'un, geceye davetli oldugu halde mazeret bildirmeden katilmamasi, dostluk ve kardeslik yolunda saglam adimlar atmaya çalistigimiz su günlerde bizleri yaralamis, derin üzüntüye sevketmistir.

Gecenin ilerleyen saatlerinde, gelecek ilk bulusmayi iple çektikleri herhallerinden belli olan konuklar, yeni yilda da bu coskunun sürmesi dilekleriyle birbirlerine veda ederek istemeyerek de olsa geceden ayrilmislardir.

ABTTF 1. Yılbaşı Balosu'na ait resim galerisi için tıklayınız