ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Cemile Yusuf CDU Aachen Belediye Meclis üyesi adayı

04.08.2009
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Uluslararası Çalışmalar ve Lobi Grubu’nun ilk üyesi Cemile Yusuf, 30 Ağustos 2009 tarihinde Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde gerçekleştirilecek yerel seçimlerde Hristiyan Demokrat Birliği’nden (CDU) Aachen Belediye Meclis üyesi olarak aday gösterildi. ABTTF üyesi olarak Birleşmiş Milletler Azınlıklar Çalışma Grubu ile Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) İnsani Boyut Toplantısı platformları ile 2004 yılında Barselona’da düzenlenen Birleşmiş Milletler HABITAT Dünya Kent Forumu’na katılan Cemile Yusuf, Batı Trakya Türk Azınlığı’nı temsil etti. Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu olan ve halen Kuzey Ren- Vestfalya Uyum Bakanlığı’nda çalışan Cemile Yusuf, Genç Birliği (Junge Union) dahil olmak üzere 650.000’den fazla üyesi bulunan Hristiyan Demokrat Birliği’nden Aachen Kenti Belediye Meclisi üyeliği için aday gösterildi.

Kuzey Ren-Vestfalya Uyum Bakanı Armin Laschet’in göçmen yanlısı samimi politikası nedeni ile CDU’ya üye olduğunu söyleyen Yusuf, Türk seçmenlerin sorunlarını belediye meclisine taşımaya kararlı olduğunu ifade ediyor. Yusuf, “Kendimizi daha iyi anlatmak ve yerel yönetimde söz sahibi olmak için aday oldum. Benim rolüm Almanlar ile yabancı olarak ifade edilen kişiler arasında köprü olmaktır. Bu kişileri eşit haklar ile Almanya için bir risk değil büyük bir potansiyele sahip olduklarını ispat etmek istiyorum. Anne ve babalarımızın göçmen olarak geldiği Almanya’da bazen çok kötü şartlar altında senelerce işçi olarak gösterdikleri çabaya Almanya’nın saygı duymasını istiyorum” açıklamasında bulundu.

CDU Aachen Belediye Başkan adayı Marcel Philipp ve Aachen Belediye Meclis adayı Ahmet Hicri Ağırman tarafından başlatılan “Aachen için el ele” kampanyasına destek veren Cemile Yusuf, Almanya’da yaşayan göçmen ve göçmen kökenli kişilere yönelik ayrımcı uygulamaların farkında olduklarını söyledi. Göçmenlerin kilit bir role sahip olduklarını dile getiren Yusuf, göçmenleri siyasete aktif olarak katılmaya davet etti. Kamuoyunda CDU’nun göçmen karşıtı oldukları yönünde bir algının var olduğunu söyleyen Yusuf, partide aktif olarak görev alarak sorunları çözebileceklerini dile getirdi.

Yunanistan’ın Avrupa Birliği üyesi olması dolayısı ile Yunanistan vatandaşı olan ancak Almanya’da yaşayan Batı Trakya Türkleri yerel seçimlere katılma hakkını sahipler. Gençlerin siyasi sistemde yer alan partilere üye olarak aktif olarak görev almalarını isteyen Yusuf, gençlerin böylelikle geleceklerine sahip çıkacaklarını ifade etti. Bu nedenle Cemile Yusuf, 27 Eylül 2009 tarihlerinde gerçekleştirilecek federal seçimlerde herkesi sandık başına gitmeye davet etti.
GALERİ