ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Giorgo Papandreou'ya destek

05.03.2004
Gümülcine'de yayınlanan Paratiritis (Hükümet, yanlısı, 3000 tirajlı) gazetesinin 5 Şubat 2004 tarihli nüshasında yer alan bir yazının çevirisi.

İskeçeli 34 müslümandan Giorgo Papandreou'ya destek


Seçimler yaklaştıkça, PASOK'un yeni lideri Giorgo Papandreou'ya ve adıgeçenin başlattığı yeni döneme inananların sayısı da artıyor.

İskeçe'de 34 Müslümanın yayınladığı ve Giorgo Papandreou'ya destek duygularının ifade edildiği bildiri ilgi çekti. Sözkonusu bildiriyi imzalayanların başında yer alan Yakup Kurt yaptığı açıklamada, "Eskiden hangi cenahta olduğumuz önemli değildir. Önemli olan yeni lider Papandreou ile yeni bir döneme başlamak ve daha iyi günlere ulaşmaktadır. Yeni lider Papandreou'nun izlediği tutum, azınlığın seçkin kişileri nezdinde de makes bulmaktadır" dedi.

Evet, son günlerde meydana gelen ve normal seçim ortamını sabote etme amacı güden terör hareketlerine rağmen, azınlık ileri gelenlerinin Giorgo Papandreou'nun şahsında PASOK'a destek veriyor olmaları önem arzetmektedir. 34 azınlık mensubu tarafından yayınlanan bahsekonu siyasi bildiri şöyledir:

"Ülkede Cunta sonrası demokrasiye dönülmesinden sonra, Yunan halkının demokratik kazanımları istikametinde büyük çapta politik, ekonomik ve sosyal gelişmelerin gözlendiği bir dönem yaşanmıştır. Bu otuz yıllık dönem içerisinde azınlığın siyasi partiler yoluyla bu gelişmelere katılımı düşük seviyede gerçekleşmiştir. Bu durum, sadece azınlıktan değil, aynı zamanda mevcut siyasi sistemin ve partilerin azınlığın görüşlerine yer vermemelerinden ve azınlığın dışlamalarından kaynaklanmaktaydı. Arada belirmiş olan bu büyük açık, her iki tarafı, günümüz gerçeklerini anlamaya itmiştir.

Fakat bu noktada önemli olan, siyasi şahsiyetlerin azınlıkla samimi ilişkiler tesis ederek, azınlığın sorunlarını anladıklarını göstermiş olmalarıdır. Bu ise, daha iyi bir istikbal için ümit ve beklentileri arttıran unsur olmuştur.

Bu ümit ve beklentileri arttıran bir husus ise, PASOK'un yeni lideri Giorgo Papandreou'nun izlediği tutumdur. Zira Papandreou, adıgeçen, kökleşmiş zihniyetlerle ve azınlığın uluslararası antlaşmalarla teminat altına alınmış statüsüne ve anayasal kazanımlarına saygıyı 'milli ihanet' kabul eden anlayışla çatışma riskini göze almıştır.

Yukarıdaki nedenlerle, bugüne kadar her birimizin hangi cenahta yer almış olduğunu bir tarafa bırakarak, PASOK lideri Giorgo Papandreou'nun bizleri birleştirecek daha iyi bir gelecek için, bu ilerici ve cesaretli inisiyatifinin yanında yer almayı görev biliyoruz.



1.Yakup Kurt, Öğretim Üyesi
2.Engin Zeybek, Ekonomist
3.Ahmet Kurt, Avukat
4.Gülbeyaz Karahasan, Avukat
5.Cemal Kurt, Serbest meslek
6.Adem Mekera, Çiftçi
7.Fikri Kurt, Bilgisayar Mühendisi
8.Cihat Efendi, Ekonomist
9.İsmet Kurt, İnşaatçı
10.İsmet Keke, Doktor
11.Rıdvan Kurt, İnşaatçı
12.Cemali Salihoğlu, Elektrik Teknisyeni
13.Hasan Salihoğlu, Serbest meslek
14.Hasan Kurt, Esnaf
15.Bayram Kurt, Esnaf
16.Ali Kalfa, Esnaf
17.Cemali Kurt, Serbest meslek
18.İbrahim Ebluk, Öğretmen
19.Muharrem Kurt, Çiftçi
20.Ramadan Mekera, İnşaatçı
21.Cemalettin Ebluk, Banka memuru
22.İdris Kabza, İnşaatçı
23.Mehmet Ali Kurt, Çiftçi
24.Fahrettin Tuzlacı, Çiftçi
25.Ahmet Kalfa, İnşaatçı
26.Hasan Kurt, İnşaatçı
27.Aydın Kabza, İnşaatçı
28.Mustafa Efendi, Çiftçi
29.Hayrettin Karalı, Doktor
30.Hasan Kurt, Çiftçi
31.Raif Mekera, İnşaatçı
32.Cemali Kurt, Serbest meslek
33.Öner Zeybek, Sigorta Danışmanı
34.Mine Ramadanoğlu, Hemşire