ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Hollanda B.T.T.K.D.D. yönetim kurulunu seçti

12.06.2009
29 Ocak 2009 tarihinde kurulmuş olan Hollanda Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği (H.B.T.T.K.D.D) 1. Olağan Genel Kurulu, 07 Haziran 2009 Pazar günü Rotterdam Türk Girişimciler Kulübü (STOR) İstanbul salonunda yapıldı.

1. Olağan Genel Kurul’u Leeuwarden bölgesinden (H.B.T.T.K.D.D) üyesi Abdül Deli Bekir’in başkanlığında,yine Leeuwarden bölgesinden (H.B.T.T.K.D.D) üyesi Mehmet Topçu ile Roosendaal şehrinden (H.B.T.T.K.D.D) üyesi Mustafa Akraba Hasan’dan oluşan üç kişilik Divan Kurulu yönetti.Dernek üyelerinin % 75’in üzerinde bir katılım sağlayarak yoğun ilgi gösterdiği Hollanda Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği 1.Olağan Genel Kurul’u,Mustafa Yusuf’un Kurucu Üye’ler adına yapmış olduğu açılış konuşması ile başladı.Açılış konuşmasının ardından,dernek tüzüğü okundu ve üyelerin oylamasına sunuldu.Tüzük için yapılan oylamada üyelerin % 95’inin evet oyları ile dernek tüzüğü aynen kabul edildi.

Hollanda Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği kuruluşundan bu yana Kurucu Üye’ler tarafından temsil ediliyordu.Gerçekleştirilmiş olan 1.Olağan Genel Kurul’da yapılan seçimlerle Hollanda Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleri,2 yıl süre ile görev yapacak olan Yönetim Kurulu üyeleri ile Denetim ve Onur Kurulu üyelerini seçtiler.Yönetim Kurulu üyeleri ile Denetim ve Onur Kurulu üyeleri,ayrı ayrı tek liste ile girmiş oldukları seçimlerde,Genel Kurul’a katılan üyelerin % 98’inin oylarını alarak 2 yıl süre ile görev yapmak için yetki aldılar.Aidat ücretlerinin belirlenmesi için yapılan oylamada ise,dernek üyelik aidatının aylık 10 Euro olması kabul edildi.

Hollanda Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği 1.Olağan Genel Kurul’unda yapılan seçimlerin ardından,Yönetim Kurulu üyeleri ile Denetim ve Onur Kurulu üyeleri kendi aralarındaki görev dağılımını belirlemek için,ayrı ayrı toplandılar.Görev dağılımı ile ilgili yapılmış olan oylamaların sonucunda,Yönetim Kurulu ile Denetim ve Onur Kurulu’nun görev dağılımı aşağıdaki gibi oldu.

YÖNETİM KURULU
Başkan: Mustafa Yusuf
Sekreter: Ahmet Kaydır
Kasadar: Şener Kazım
Basın ve yayın sorumlusu: İbrahim Emin
Kültür kolları sorumlusu: Hasan Davulcu Nazif
Spor kolları sorumlusu: Nurettin Kuru
Sosyal dayanışma: Mustafa Mustafa
YÖNETİM KURULU YEDEK
Yedek üye: Orhan Kuru Sali
Yedek üye: Hasan Hatip
Yedek üye: Ali Deli Hasan

DENETİM VE ONUR KURULU
Başkan: Mehmet Topçu
Üye: Raif Hasan Mustafa
Üye: Mustafa Akraba Hasan
DENETİM VE ONUR KURULU YEDEK
Yedek üye: Mehmet Sali Mustafa


Hollanda Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği (H.B.T.T.K.D.D)
GALERİ